Η ANPC επιβάλλει την απόσυρση της πώλησης νεκταρινιών από τα σούπερ μάρκετ μετά την ανακάλυψη ποσότητας φυτοφαρμάκων πάνω από τον επιτρεπόμενο μέσο όρο.

Η Εθνική Αρχή για την Προστασία των Καταναλωτών (ANPC) ανακάλυψε σημαντική ποσότητα εισαγόμενων νεκταρινιών (Τουρκία) σε αλυσίδα μάρκετ.

Εργαστηριακές αναλύσεις έδειξαν ότι τα νεκταρίνια περιείχαν συγκέντρωση φυτοφαρμάκων πάνω από 12 φορές υψηλότερη από το νόμιμο όριο. Η επίμαχη ουσία, ανιχνεύθηκε σε ποσότητα 0,128 mg/kg, ενώ το επιτρεπόμενο όριο είναι μόνο 0,01 mg/kg.

Featured Image

«Είναι απαράδεκτο να πωλούνται στη Ρουμανία εισαγόμενα προϊόντα, όπως αυτά τα νεκταρίνια από την Τουρκία, με τόσο υψηλό επίπεδο φυτοφαρμάκων. Τέτοιες πρακτικές μπορούν να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Η ANPC θα συνεχίσει να λαμβάνει αυστηρά μέτρα όποτε ανακαλύπτονται τέτοιες παρατυπίες. Καλούμε όλους τους εισαγωγείς και τους λιανοπωλητές να ελέγχουν αυστηρά τις αλυσίδες εφοδιασμού τους για να αποφύγουν την έκθεση των καταναλωτών σε τέτοιους κινδύνους», δήλωσε ο Sebastian Hotca, μεταβατικός πρόεδρος της ANPC, σύμφωνα με το mediafax.

Πηγή: agro-tv.ro

Featured Image