Πρόβλημα και για τις ελιές Καλαμών.
Ας δούμε όμως τι αναφέρει ο Θωμάς Μόσχος σε ανάρτησή του στο facebook:
Σύμφωνα με την Mercosur η Φέτα παραμένει προστατευόμενη στην αγορά Mercosur (Βραζιλία, Αργεντινή, Παραγουάη, Ουρουγουάη), αλλά επιτρέπεται η χρήση της ονομασίας από παραγωγούς εκτός ΕΕ για έως και 7 χρόνια υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Δηλαδή οι παραγωγοί που ήδη χρησιμοποιούν τη λέξη “Φέτα” μπορούν να συνεχίσουν τη χρήση της, εφόσον αναγράφουν την χώρα προέλευσης.
Άρα πλέον μιλάμε για την ΑΠΩΛΕΙΑ αποκλειστικότητας του ονόματος “ΦΕΤΑ”: Αφού θα υπάρχει πλέον νόμιμη απομίμηση προϊόντος με αγελαδινό γάλα σε διεθνές επίπεδο. Και αναρωτιέμαι, εφόσον είναι αμοιβαία συμφωνία εμπορίου άραγε εμποδίζεται η εισαγωγή ΦΕΤΑΣ Βραζιλίας Ουρουγουάης κτλ στην Ελλάδα; Μεγάλο πρόβλημα θα προκύψει επίσης και με τις ελιές Καλαμών αφού δίνεται ελευθερία ονομασίας σε παρόμοια προϊόντα της λατινικής Αμερικής που όμως δεν θα «παραπλανούν» με γραφήματα, σημαίες κτλ ώστε να νομίζει ο καταναλωτής ότι πρόκειται για ελληνικό προϊόν…
Επίσης μέσα στην ελευθερία δασμών είναι και τα μήλα…
Άραγε την διάβασε κανείς αυτήν την συμφωνία πριν την υπογράψει/δεχτεί εκφέρει άποψη κτλ …;;;
ΥΓ: Μετά την συμφωνία CETA το πρόβειο γάλα είχε πέσει στα 70-80 λεπτά το κιλό θα περιμένουμε να δούμε πόσο θα πέσει και μετά την Mercosur ή ξέρουμε ήδη;
Newsroom Agronewsbomb