Η Βιβή Μαρκομιχελάκη έχει ασχοληθεί αρκετά χρόνια με τα media και τις δημόσιες σχέσεις, όμως τα τελευταία έτη, την καρδιά της τν έχει… κλέψει η αγροτική παραγωγή και συγκεκριμένα η αγριελιά.

Καλλιεργεί ούτε 1, ούτε 2, αλλά 4.298 στρέμματα αγριελιάς στην περιοχή της Βόλβης και ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή ενός premium προϊόντος, το αγριέλαιο με το brand Κτήμα Βόλβη. Όπως εξομολογείται μιλώντας στο Agronewsbomb, ακολουθεί τη βιολογική μέθοδο παραγωγής, έχοντας και την σχετική πιστοποίηση, ενώ εξαρχής έχει βάλει στο… “παιχνίδι” και την κόρη της Αθηνά, που είναι στέλεχος επιχειρήσεων και από κοινού, όπως λέει, έλαβαν την απόφαση για να ασχοληθούν συστηματικά με την συγκεκριμένη εκμετάλλευση.

Η συγκομιδή στο Κτήμα Βόλβη, που είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος σε ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου ξεκινά τον Οκτώβριο με πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ενώ ο καρπός που συλλέγεται πάει κατευθείαν για ελαιοποίηση, ώστε το παραγόμενο αγριέλαιο να πετύχει τα ποιοτικά standards, που έχουν θέσει ως στόχο, η Βιβή Μαρκομιχελάκη και οι επιστήμονες με τους οποίους συνεργάζεται πάνω σε αυτό το θέμα. Το αποτέλεσμα βέβαια εντυπωσιάζει, καθώς ήδη κάνει πάταγο στην αγορά της Ελλάδας και συγκεκριμένα σε 10 σημεία εντός Αθηνών, στην Θεσσαλονίκη σε 3 σημεία, σε Μύκονο, Αράχοβα, Ρόδο και πάντοτε σε φαρμακεία και καταστήματα deli, αλλά και στο εξωτερικό, σε χώρες όπως η Πολωνία, η Γερμανία, το Κουβέιτ κ.λπ.

Featured Image

“Η παραγωγή δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Τα προβλήματα αυτή την περίοδο είναι πολλά, κυρίως η έλλειψη εργατών, που μας εμποδίζει από το να έχουμε καλές ποσότητες. Φέτος η χρονιά είναι δύσκολη, όπως γενικώς στην ελαιοκαλλιέργεια, καθώς, υπάρχει και εδώ έως ένα βαθμό, ακαρπία. Πρέπει να πούμε πως για να παράξουμε 1 λίτρο αγριέλαιο, πρέπει να ελαιοποιήσουμε 20 κιλά καρπό, οπότε αντιλαμβάνεστε, ότι παρά τη μεγάλη έκταση που καλλιεργούμε και δηλώνουμε και στο ΟΣΔΕ, δεν έχουμε μεγάλες ποσότητες, για να τυποποιήσουμε. Υπάρχει χρονιά που βγάζουμε 500 λίτρα, υπάρχει χρονιά που βγάζουμε και 1 τόνο, αλλά σίγουρα δεν φθάνουν, καθώς το προϊόν μας μπορεί να στοιχίζει 40 ευρώ τα 250 ml, αλλά σίγουρα απευθύνεται σε ένα ειδικό κοινό, που δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει για να το προμηθευτεί”, τονίζει η κα Μαρκομιχελάκη.

Τέλος, η κα Μαρκομιχελάκη αναφέρεται σε καλλιεργητικές πρακτικές, τονίζοντας ότι η αγριελιά χρειάζεται ένα ήπιο κλάδεμα για να σου αποδίδει καρπό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image