Με ολοένα και περισσότερους φορείς να προβλέπουν μια ακόμα δύσκολη χρονιά στην Ισπανία, όσον αφορά στην παραγωγή του ελαιολάδου, πόσο μάλλον στην Ιταλία, που αναμένονται δραματικές περικοπές, έντονο καταγράφεται το ενδιαφέρον του κλάδου και στην Ελλάδα.

Φαίνεται ότι και φέτος η ίδια η αγορά είναι που θα δώσει τον τόνο.

Κάπως έτσι και δεδομένης της εξαιρετικής ποιότητας των φετινών πρώτων φρέσκων ελαιολάδων, θεωρείται δεδομένο, πως οι τιμές παραγωγού θα αρχίσουν από μια αφετηρία κοντά στην περσινή.

Featured Image

Ήδη ιδιωτικό ελαιοτριβείο έχει ανακοινώσει στη Λακωνία τιμή για τα φρέσκα ελαιόλαδα στα 8,50 ευρώ το κιλό προκαλώντας εύλογα χαμόγελα στις τάξεις των ελαιοπαραγωγών, που όλο αυτό το διάστημα βάλλονται γιατί… απαιτούν δίκαιη τιμή για το προϊόν τους. Ένα προϊόν που για χρόνια αγοράζονταν μπιρ παρά 2,3 και 4 ευρώ το κιλό. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν γίνει πράξεις στην Πελοπόννησο με τιμές ακόμα και στα 8,70 ευρώ το κιλό.

Την προδιαγεγραμμένη πορεία τιμών του ελαιολάδου φαίνεται την ίδια ώρα να ακολουθεί και το ελαιόλαδο από Καλαμών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι γίνονται πράξεις, επίσης, στα επίπεδα των 8,50 ευρώ το κιλό. Η εξέλιξη αυτή γεννά αισιοδοξία και στους παραγωγούς ελιάς Καλαμών, οι οποίοι αναμένεται να μπουν για συγκομιδή στο χωράφι από αρχές Νοεμβρίου περίπου.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image