Σε… εξαθλίωση οδηγείται ο κλάδος της μελισσοκομίας που μετρά τεράστια απώλεια εισοδήματος, λόγω της ξηρασίας αφενός και των ελληνοποιήσεων φθηνιάρικων μελιών, όπως καταγγέλλουν οι μελισσοκόμοι αφετέρου.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο Agronewsbomb ο κ. Κώστας Λεονταράκης, πρόεδρος της ΟΜΣΕ: “λόγω της ξηρασίας η πτώση της παραγωγής αγγίζει το 70% σε όλη τη χώρα, ενώ στα νησιά και στην Κρήτη, η απώλεια φθάνει και το 90%. Αυτή τη στιγμή χρεωνόμαστε για να συντηρήσουμε τα μελίσσια, ενώ λόγω του ότι κάθε χρόνο, οι κυψέλες που δηλώνονται, αυξάνονται, τα χρήματα για τα προγράμματα που παίρνουμε, φθίνουν”.

Την ίδια ώρα, όπως λέει ο κ. Λεονταράκης στο Agronewsbomb: “παρά τις ελλείψεις, οι τιμές για το ντόπιο μέλι δεν αυξάνει, καθώς γίνονται ελληνοποιήσεις με εισαγόμενα μέλια, κυρίως Κίνας. Εμείς έχουμε καταθέσει στον αρμόδιο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χρ. Κέλλα τις προτάσεις μας και αναμένουμε απαντήσεις για έκτακτες ενισχύσεις 8 ευρώ που ζητάμε ανά κυψέλη για το μελισσοφάγο και 80 ευρώ για την απώλεια εισοδήματος και ζωικού κεφαλαίου. Αλλά από ό,τι βλέπουμε τα πράγματα κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς”.

Ο κ. Λεονταράκης απευθύνεται με το παρακάτω κείμενο στους συναδέλφους του:

Καλημέρα συνάδελφοι μελισσοκόμοι

Ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως είμαι εδώ σας διαβάζω και σας αφουγκράζομαι καθημερινά σε οποιονδήποτε άρθρο ανεβάζετε σε site που αφορά την μελισσοκομία, σας ενημερώνω λοιπόν πως αντιλαμβάνομαι πολλά περισσότερα από όσα γράφονται εδώ για ότι γίνεται στην μελισσοκομία και δεν έχω πρόθεση να δικάσω το παρελθόν και τις πράξεις κανενός αφού δεν μπήκα δικαστής εδώ αλλά πρόεδρος σε ένα ανώτατο όργανο που λειτουργεί θεσμικά έχοντας ανοιχτά μάτια και αυτιά και δέχεται μηνύματα από όλους όσους επιλέγουν να έρθουμε θεσμικά σε επαφή αλλά και ξεχωριστά χωρίς θεσμικότητα.

Όσον αφορά την πληρωμή σας αναφέρω πως θα διερευνηθούν όλες οι πληρωμές που έγιναν στο πρόγραμμα μελισσοκομίας και θα διασταυρωθούν τα ποσά και είναι και ένα από τα θέματα συζήτησης στην διαβούλευση προέδρων που θα προκαλέσει η ΟΜΣΕ στο προσεχές μέλλον, επίσης έχει ζητηθεί από τους συλλόγους να αποσταλούν όλα τα mail των αντιπροσωπειών μας για να διευρυνθεί η ενημέρωση προς όλους όσοι είναι ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ.

Featured Image

Με αφορμή λοιπόν αυτό, σας ενημερώνω πως κανένας δεν παραιτείται από το ΔΣ για μια πληρωμή του προγράμματος που αφορά ΦΕΚ από υπουργό, απεναντίας οι επαφές μας με το υπουργείο είναι καθημερινές για όλα τα θέματα μας, πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα συζητηθεί όπως του αρμόζει και θα διερευνηθούν όλες οι πληρωμές, τα πράγματα είναι ζόρικα, παραδοσιακά οι Έλληνες στα ζόρια ενώνονται εδώ και χιλιάδες χρόνια, εμείς οφείλουμε να πάμε ενωμένοι σε όλες τις πτυχές των διεκδικήσεων μας και να βροντοφωνάξουμε για ότι αδικία προκύπτει, από πλευράς ΔΣ το κάνουμε.

Τέλος, ήθελα να πω πως και εγώ σαν παραγωγός της Κρήτης που καταστράφηκε φέτος από την ξηρασία, έχασα χρήματα από την τσέπη μου που τα έχω τόσο ανάγκη, αλλά αφού πήγαν για τους πραγματικούς συναδέλφους στην Θεσσαλία και όχι μόνο αυτούς σε όλους τους πραγματικούς πληγέντες, τότε έχω να δηλώσω ΧΑΛΑΛΙ.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Ο πρόεδρος της ΟΜΣΕ

Λεονταράκης Κωνσταντίνος

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image