Στην έκθεση Anuga αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τις τιμές της νέας χρονιάς στο αιγοπρόβειο γάλα.

Νέα δεδομένα στην εγχώρια αγορά του αιγοπρόβειου γάλακτος δημιουργούν οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, αλλά και οι μεγάλες ανάγκες για εξαγωγή της ναυαρχίδας των τυροκομικών για τη χώρα μας.

Οι τεράστιες απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο από τις φωτιές και μετέπειτα τις πλημμύρες και μάλιστα σε νομούς κατεξοχήν κτηνοτροφικούς, όπως είναι η Λάρισα, η Μαγνησία και ακόμα-ακόμα και η Καρδίτσα ή τα Τρίκαλα, φέρνουν ανακατατάξεις στην αγορά, πόσο μάλλον όταν και τυροκομικές μονάδες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τη μανία των φαινομένων.

Η όλη αυτή κατάσταση, σε συνδυασμό με τις ανάγκες για εξαγωγές, που σημειωτέον θα φανούν στην έκθεση Anuga, τον προσεχή Οκτώβριο, αναμένεται να αφήσουν ανεξίτηλο το σημάδι τους στις φετινές τιμές παραγωγού. Οι οποίες καλώς εχόντων των πραγμάτων και δεδομένου ότι η εισαγωγή δεν συμφέρει -με βάση και τις υψηλές τιμές των κόμιστρων- αναμένεται να σημειώσουν ρεκόρ.

Ήδη, πληροφορίες του Agronewsbomb, αναφέρουν πως μεγάλες βιομηχανίες είναι σε αναμμένα κάρβουνα μετά τις ζημιές στο θεσσαλικό κάμπο, αλλά και σε Έβρο-Μαγνησία από τις φωτιές και ανησυχούν όχι μόνο για το πώς θα καλύψουν τις ανάγκες σε πρώτη ύλη φέτος, αλλά και τα επόμενα έτη, καθώς οι καταστροφές είναι τόσες πολλές σε υποδομές, που αναμένεται να γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω την αγροτική οικονομία της χώρας.

Με αυτά τα δεδομένα, οι προβατοτρόφοι δεν θα είναι έκπληξη αν φέτος πάρουν τιμές κοντά στα 2 ευρώ για το πρόβειο ή και παραπάνω, καθώς φήμες αναφέρουν πως εδώ και δυο εβδομάδες ήδη υπάρχουν προσφορές σε μεγάλες μονάδες για τιμές κοντά στα 1,90 αντί για 1,60 και 1,65 ευρώ πέρσι.

Newsroom Agronewsbomb

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ