Όπως είχε προαναγγείλει το Agronewsbomb, μετά την πρόσφατη επίσκεψη Νετανιάχουν στην Ελλάδα και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη.

Με έγγραφό της η Δ/νση Προστασίας Φυτικής παραγωγής του Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μας γνωστοποίησε ότι:

Οι Έλληνες εξαγωγείς φρέσκων καρπών τομάτας (Solanum lycopersicon), καρπουζιού (Citrullus lanatus) και κολοκυθιού (Cucurbita pepo) έχουν την δυνατότητα να εξάγουν τα ανωτέρω είδη στο Ισραήλ, από σήμερα, σύμφωνα με τις επίσημες φυτοϋγειονομικές απαιτήσεις της χώρας (υπάρχουν στα γραφεία του Συνδέσμου).

Featured Image

Οι υπηρεσίες φυτοϋγειονομικού ελέγχου κοινοποιούν υποχρεωτικά το πιστοποιητικό φυτοϋγείας και τα στοιχεία της αποστολής των καρπών τομάτας, καρπουζιού και κολοκυθιού στην Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής – Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου μέσω ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου ([email protected], [email protected], [email protected] ) πριν την αναχώρηση του φορτίου από τη Χώρα μας.

‘‘Το άνοιγμα της αγοράς του Ισραήλ εκτός των ακτινιδίων και σε άλλα νωπά οπωροκηπευτικά αντιπροσωπεύει άλλο ένα σημαντικό βήμα για τον τομέα των εξαγωγών νωπών οπωροκηπευτικών της Χώρας μας’’, δήλωσε σχετικά ο Γ. Πολυχρονάκης, εκ μέρους του Incofruit Hellas.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image