Ακόμα δεν έχει κλείσει το σύστημα του ΟΣΔΕ, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του Agronewsbomb.

Η… στενάχωρη για εκπροσώπους του χώρου και παραγωγούς, κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τις πληρωμές και το ΟΣΔΕ, εξακολουθεί να παραμένει ακόμα και σήμερα. Έτσι παρά το γεγονός ότι οι προθεσμίες παρέλευσαν, το σύστημα παραμένει ανοιχτό για διορθώσεις, τροποποιήσεις κ.λπ.

Η κατάσταση αυτή αναλύθηκε σε τηλεδιάσκεψη των μελών της ΠΕΦΑΣΥ, κατά την οποία επισημάνθηκε η πορεία του έργου με τα οικολογικά σχήματα, που έχει ταλαιπωρήσει παραγωγούς και ΚΥΔ, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η διαδικασία σε σχέση με τα οικολογικά σχήματα έγινε όπως-όπως φέτος καθώς οι χρόνοι πιέζουν και δεν πρέπει να χαθούν χρήματα, ενώ υπάρχει και ο στόχος του ΥπΑΑΤ για πληρωμή πριν το Πάσχα. Οι παραγωγοί, όπως διαμορφώθηκε φέτος η κατάσταση, δεν εκλήθησαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη ιδιαίτερα για να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις, κάτι όμως που θα γίνει από του χρόνου.

Featured Image

Μεγάλο αγκάθι, το οποίο έχει επισημάνει πολλάκις το Agronewsbomb, έχει να κάνει με το ποσό που θα πάρει κάθε παραγωγός, αφού τα χρήματα είναι συγκεκριμένα και οι αιτήσεις πάρα πολλές.

Το ανησυχητικό είναι πως τα ΚΥΔ και οι παραγωγοί κλήθηκαν να εφαρμόσουν και να κουμπώσουν στο σύστημα πράγματα και αποφάσεις που καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματική αγροτική οικονομία, εκθέτοντας όσους σχεδίασαν τα της νέας ΚΑΠ.

Από δω και στο εξής, το ζήτημα είναι τι θα γίνει και με το ΟΣΔΕ του 2024, που δύσκολα, θα ξεφύγει από… παθογένειες που κουβαλά μαζί του και το 2023…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image