Καλές εξακολουθούν και διαμορφώνονται οι συνθήκες για τα ντόπια καλαμπόκια, καθώς δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες λόγω του ότι πολλά χωράφια στη Θεσσαλία βγήκαν εκτός παραγωγής λόγω Daniel.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού σημείωσαν άνοδο την Πέμπτη σε ευνοϊκές και βραχυπρόθεσμες κινήσεις ενόψει των προβολών του USDA για το τέλος των αποθεμάτων και της παραγωγής του σίτου της Παρασκευής για την περίοδο 2024-25.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σόγιας κατέγραψαν μικρή άνοδο στη σύντομη κάλυψη πριν από την έκθεση, αφού τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυτή την εβδομάδα υποχώρησαν στα χαμηλά τεσσάρων ετών λόγω της υποτονικής ζήτησης για εξαγωγές και των προβλέψεων για μεγάλη σοδειά στις ΗΠΑ.

Η βραχυπρόθεσμη κάλυψη ενίσχυσε επίσης τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του καλαμποκιού από σχεδόν χαμηλά τετραετίας μια μέρα νωρίτερα, τα οποία επιταχύνθηκαν από τις προσδοκίες για μεγάλες παγκόσμιες προμήθειες και οι προβλέψεις για ξηρότητα στις Μεσοδυτικές ΗΠΑ θα μπορούσαν να είναι επωφελείς για την καλλιέργεια καλαμποκιού κατά τη φάση της επικονίασής της αργότερα αυτό το καλοκαίρι.

Featured Image

Το καλαμπόκι Σεπτεμβρίου πρόσθεσε 4½¢ για να κλείσει στα 4,00$¼ το bum. Το σιτάρι Σεπτεμβρίου του Σικάγο σημείωσε άνοδο 9¾¢ για να κλείσει στα 5,71¼ $ ανά τεμάχιο. Το σιτάρι Σεπτεμβρίου του Κάνσας Σίτι εκτινάχθηκε 18¼¢ για να κλείσει στα 5,83¾$ το bum. Το σιτάρι Σεπτεμβρίου της Μινεάπολης προσέθεσε 7¾¢ για να κλείσει στα 6,18¾$ ανά βουνά. Η σόγια Αυγούστου πρόσθεσε 3¾¢ για να κλείσει στα 11,17 $ ανά bu. Το γεύμα σόγιας Αυγούστου κέρδισε 3,20 δολάρια και έκλεισε στα 342,40 δολάρια ανά τόνο. οι επόμενοι μήνες ήταν κυρίως χαμηλότερες. Το σογιέλαιο Αυγούστου σημείωσε άνοδο 0,78¢ και έκλεισε στα 47,12¢ η λίβρα.

Ειδικά για το καλαμπόκι στην Ελλάδα, παράγοντες του εμπορίου σημείωναν στο Agronewsbomb, ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για καλό καλαμπόκι από χοιροτροφικές μονάδες, αλλά και την πτηνοτροφία, ειδικά αυτή την περίοδο, καθώς επίσης και από την αιγοπροβατροφία, σε λιγότερο όμως βαθμό. Αυτό κρατά τις τιμές παραγωγού σε ικανοποιητικά επίπεδα. Αναφορικά με το σιτάρι με ενδιαφέρον αναμένεται ο διαγωνισμός της Ένωσης Ορεστιάδας σε λίγες ημέρες, που ίσως ξεκολλήσει τις τιμές.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image