Επιστολή διαμαρτυρίας από την Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών Αργολίδας.

Για να μην σας κουράζουμε θα αναφερθούμε σε κάποια τεράστια προβλήματα που παρ’ ότι τα αναφέρουμε εδώ και χρόνια δυστυχώς όχι μόνο δεν επιλύονται αλλά γιγαντώνονται.

Κατά πρώτον ο ΕΛΓΑ που ελάχιστα έχει πληρώσει για εμάς τώρα βάζει 10 ημερών τελεσίγραφο για ασφάλιστρα που ο ίδιος έκανε λάθος!! να υπολογίσει σωστά τον Δεκέμβριο!!

Ακόμα δεν έχουν τελειώσει με τις ενστάσεις παγετού εδώ και δυο χρόνια και αντ’ αυτού μας κοροϊδεύουν;

Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος είναι η στάση πληρωμών οργανωμένα και μαζικά οι άνθρωποι δεν είναι σοβαροί και η γλώσσα που χρησιμοποιώ δεν είναι σκληρή και εν γνώσει μου την χρησιμοποιώ απλά επειδή δεν υπάρχει τρόπος να αντιληφθούν αλλιώς.

Και φυσικά η ημερομηνία δεν ήταν τυχαία επιλογή αφού για 1 Απριλίου έχει οριστεί η επιστροφή του ΕΦΚ και θέλουν να μας πάρουν πίσω παραπάνω από αυτά που θα δώσουν!!

Featured Image

Τώρα απλά για να συνοψίζουμε ως προς αυτά που μας χρωστάνε αλλά κανένας τους δεν τα λέει έχουμε και λέμε.

-Τι έκαναν για την ακαρπία της ελιάς; ΤΙΠΟΤΑ!
-Τι έκαναν για τις υπέρογκες αυξήσεις στα κόστη καλλιέργειας; ΤΙΠΟΤΑ!!
-Τι έκαναν με τις αποζημιώσεις παγετού και ακόμα πιο συγκεκριμένα με τα χωράφια που πήγαν όλα για χυμό και έκανα πολύς κόσμος ενστάσεις όταν τους ζητήθηκε; ΤΙΠΟΤΑ!!
-Τι έκαναν με τις μειώσεις των επιδοτήσεων και τα βιολογικά που αντί να τα πληρώσουν Δεκέμβριο πάνε για Μάιο κουτσουρεμένα;

Επομένως είναι εκτός τόπου και χρόνου και γι’ αυτό έναν νομό που παράγει 500.000 τόνους εσπεριδοειδή πάνε να τον εξοντώσουν με μεγάλο χαμένο όλο τον νομό φυσικά καθώς γύρω από το αρχικό προϊόν που είναι το πορτοκάλι βιοπορίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα χιλιάδες άνθρωποι.

Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε σωστά και καταλάβετε το αυτό θα είναι πλήγμα και για το νομό και για το κράτος και για τα συσκευαστήρια και για τα μαγαζιά της περιοχής μας!!

Δεν είμαστε επαίτες αλλά ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε με άλλα λόγια αυτό που απαιτούμε επισταμένα είναι να σταματήσει επιτέλους το δούλεμα ξέρουμε ότι έχετε χρεοκοπήσει την χώρα μας αλλά και ο εμπαιγμός έχει και ένα όριο.

Με εκτίμηση Ανεξάρτητη Ομάδα Παραγωγών