Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης η σύσκεψη των κτηνοτροφικών συλλόγων Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε στο δήμο Μυλοποτάμου.

Στην σύσκεψη που διήρκεσε αρκετές ώρες ακούστηκαν οι απόψεις των κτηνοτρόφων αναφορικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις πληρωμές του μεταφορικού ισοδύναμου.

Όπως αναφέρει στο Agronewsbomb ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου κ. Γρύλλος Παπαδάκης: “ανταλλάξαμε απόψεις με τους συναδέλφους και είχαμε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κουτουλάκη, που έχει και την σχετική αρμοδιότητα για το ζήτημα. Αποφασίσαμε να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και να ανεβούμε την επόμενη εβδομάδα στο εν λόγω υπουργείο για να βρεθεί λύση. Μαζί θα καλέσουμε και όλους τους υπουργούς και τους βουλευτές της Κρήτης. Οι αντιδράσεις του κτηνοτροφικού κόσμου και η δυσαρέσκεια είναι μεγάλη. Ζητάμε να μην μας εμπαίζουν άλλο και να μας ενισχύσουν γιατί βλέπουμε ότι ο πρωτογενής τομέας πάσχει και εμείς καταβάλλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παράξουμε. Αν δεν βρεθούν λύσεις θα πάμε σε μεγάλο συλλαλητήριο και άλλες μορφές δράσης”.

Featured Image

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, η πλατφόρμα που υποδέχεται τις αιτήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης για το μεταφορικό ισοδύναμο άνοιξε το β’ εξάμηνο του 2022 και ήταν να κλείσει στα τέλη Αυγούστου του 2023. Δόθηκε όμως παράταση στις αιτήσεις ως τα τέλη Νοέμβρη και τώρα περίμεναν αγρότες και κτηνοτρόφοι να πληρωθούν την ενίσχυση. Το πρόβλημα που έχει ανακύψει έχει να κάνει με τον έλεγχο που διενεργείται σε αυτήν την περίπτωση με τους παραγωγούς να ζητούν να αρκούν τα τιμολόγια που έχουν για την προμήθεια π.χ. ζωοτροφών…

“Δεν είμαστε αντίθετοι στον έλεγχο, το αντίθετο μάλιστα” σημειώνουν επ’ αυτού Κρητικοί κτηνοτρόφοι.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image