Τις έντονες διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση των αγροτών της Ηλείας, για τις τεράστιες περικοπές και τα λάθη που διαπιστώνονται στην υποτιθέμενη εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης του 2023, καθώς και για τις αστοχίες της αγροτικής πολιτικής, μεταφέρει προς τον αρμόδιο υπουργό, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης.

Όπως αναφέρει ο Ηλείος βουλευτής, «οι περικοπές ήταν τέτοιας έκτασης που αγγίζουν το ήμισυ των προηγούμενων ετών, με μείωση πάνω από 45% για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, ανατρέποντας τον προγραμματισμό τους και οδηγώντας πολλές αγροτικές δραστηριότητες σε εγκατάλειψη».

Featured Image

Παράλληλα επισημαίνει ότι «ενώ ήταν υποχρέωση του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ να ενημερώσουν τον αγροτικό κόσμο, πόσα και πότε θα πληρωθεί και πόσες περικοπές θα υπάρξουν, αυτό δεν δυστυχώς δεν έγινε. Δεν δόθηκαν έγκαιρα ο αριθμός και η αξία των δικαιωμάτων, όπως διαμορφώνονται μέχρι το 2027…», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «ανεπαρκή σχεδιασμό του Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ και για ολιγωρία στην έκδοση των εφαρμοστικών εγκυκλίων, που προκάλεσαν τον τεράστιο όγκο λαθών και οδήγησαν στις μειωμένες και λανθασμένες πληρωμές…».

Featured Image