Με αυτή την έκφραση και λίγες μόνο ημέρες αφότου περιοχές της Ημαθίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της έντονης βροχόπτωσης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διονύσης Σταμενίτης πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη με σκοπό να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής στην καλλιέργεια του ροδάκινου, με έμφαση σε αυτά που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υφυπουργός συναντήθηκε με αγρότες και εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών, όπου συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τις πρόσφατες καταστροφές που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, την μη απορρόφηση ορισμένων βιομηχανικών ποικιλιών από τις βιομηχανίες, τις ιώσεις, τις χαμηλές τιμές, αλλά και προβλήματα ετών όπως η διαδικασία διάθεσης των πριόντων, η άμεση καταβολή αποζημιώσεων, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, κτλ.

Οι αγρότες εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον της καλλιέργειας και ζήτησαν τη λήψη άμεσων μέτρων από την κυβέρνηση για τη στήριξη του εισοδήματός τους και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των καλλιεργειών τους. Ο υφυπουργός, ο οποίος έχει πλήρη γνώση όλων των παραμέτρων στα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής, καθώς ζει καθημερινά τα προβλήματα τους, δεσμεύθηκε από την πλευρά του να εξετάσει τα αιτήματα των αγροτών και να προωθήσει λύσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα όσα θετικά έχουν γίνει την τελευταία πενταετία από τις κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.Η επίσκεψη αυτή άλλωστε αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών της κυβέρνησης να έρθει πιο κοντά στους αγρότες και να αντιμετωπίσει άμεσα τα ζητήματα του αγροτικού τομέα με πιο στοχευμένες πολιτικές και δράσεις.

Featured Image

Τον Υφυπουργό συνόδευαν κατά την επίσκεψη του οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του νομού, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Ημαθίας, Σταύρος Γιανναβαρτζής, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ, Νίκος Θωμαϊδης και ο υπεύθυνος του τομέα της ΔΕΕΠ, Δημήτρης Μουτσέρας.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος, Συρμούλα Τζίμα -Τόπη, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Συνεταιρισμών και Αγροτικών Συλλόγων.

Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ημαθίας

Featured Image