Την άμεση απόσυρση της καταβολής τελών εκτίμησης για τους πλημμυρόπληκτους αγρότες ζητά με επιστολή του στον διοικητή του ΕΛΓΑ, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Κιλελέρ κ. Αθ. Νασιακοπούλος.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Νασιακόπουλος “οι περισσότεροι δήμοι της Θεσσαλίας επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία η οποία ακόμη συνεχίζεται, αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε περιουσίες.

Οι απολογισμοί των καταστροφών που προκλήθηκαν είναι τραγικοί. Υπάρχουν Δήμοι οι οποίοι κυριολεκτικά είναι στο όριο της εξαφάνισης. Αγροτικές καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο, αγροτικές υποδομές, δίκτυα ύδρευσης κ.α. έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και οι προβλέψεις για μελλοντική αποκατάστασή των είναι δυσοίωνες.

Featured Image

Μπροστά σε αυτή τη βιβλική καταστροφή, παρακαλούμε θερμά να αποσύρετε άμεσα το τέλος εκτίμησης από τους υπόχρεους στο πλαίσιο της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων ζημιάς λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προσπαθούν κυριολεκτικά να επιβιώσουν και να περισώσουν ότι τους έχει απομείνει από την περιουσία τους. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι κατανοείται πλήρως την τραγικότητα της κατάστασης και ότι θα ενεργήσετε τάχιστα ώστε οι πληγέντες συμπολίτες μας να απαλλαγούν της υποχρέωσης καταβολής τελών εκτίμησης”.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες με απόφαση Αυγενάκη-Λυκουρέντζου απαλλάχθηκαν από τα εκτιμητικά τέλη οι πυρόπληκτοι κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι, με το Agronewsbomb να σημειώνει εξαρχής την ανάγκη απαλλαγής και των αγροτών…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image