Στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια έχει φθάσει το αγροτικό ζήτημα, καθώς η οργή των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Οι αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνο από τη Θεσσαλία, όπως ενδεχομένως περίμεναν από την κυβέρνηση, λόγω των καθυστερήσεων στις αποζημιώσεις, στην κρατική αρωγή κ.λπ., αλλά αφορούν σχεδόν όλη την επικράτεια, καθώς τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά και φαντάζουν δυσεπίλυτα, χωρίς πολιτική βούληση.

Είναι εξοργιστικό για τους αγρότες να συνεχίζουν να καλλιεργούν τη γη τους με τέτοια κόστη, με τα λιπάσματα στο… Θεό, σε αντίθεση με την υπόλοιπη ΕΕ. Είναι εξοργιστικό να γίνονται αθρόες εισαγωγές αμφίβολης ποιότητας προϊόντων τα οποία πολλές φορές νοθεύουν τα ντόπια. Είναι εξοργιστικό επίσης ο παραγωγός να πουλάει πάντα σχεδόν μπιρ παρά την παραγωγή του και στο ράφι ο καταναλωτής να πληρώνει χρυσάφι. Επίσης, μεγάλη συμβολή στο να πάρουν φωτιά τα μπλόκα έχουν και οι τραγικοί χειρισμοί τα τελευταία χρόνια στο θέμα των επιδοτήσεων και των πληρωμών.

Featured Image

Όπως έχουν τα πράγματα αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα στην πληρωμή των κομμένων της ενιαίας, των οικολογικών σχημάτων, των συνδεδεμένων, των εκκρεμοτήτων ενιαίας από το 2014, στις αποζημιώσεις του 2022 και του 2023, τότε είναι βέβαιο πως δεν θα καταφέρει να το… γυρίσει με τα μπλόκα, όσο καλά και να τα χει με τους γαλάζιους συνδικαλιστές. Επίσης ένα βασικό θέμα που πρέπει να διευθετήσει δεν είναι άλλο, από το τραγικό στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ, που στερεί την αγροτική ανάπτυξη.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image