“Η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στην κτηνοτροφία”, λέει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.
“Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πρωτοφανή εξαπάτηση εις βάρος των κτηνοτρόφων της χώρας.
Στις 15 Ιανουαρίου 2025, ο κος Τσιάρας από το Λασίθι ανακοίνωνε ότι οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν ενίσχυση για το κόστος ζωοτροφών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τις ζωονόσους και ότι θα καταβληθεί η ενίσχυση «Αμάλθεια» προς τους νησιώτες κτηνοτρόφους ύψους 10,2 εκατ. ευρώ – εκ των οποίων τα 7,8 εκατ. ευρώ προορίζονταν για την Κρήτη.
Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή, δεσμεύτηκε ότι «οι ενισχύσεις προς τους νησιώτες κτηνοτρόφους θα καταβληθούν άμεσα».
Οκτώ μήνες μετά, τα κυβερνητικά λόγια αποδεικνύονται γι’ άλλη μία φορά κενά: καμία ενίσχυση δεν έχει καταβληθεί, ενώ δημοσιεύματα μιλούν για ακόμη περαιτέρω αναβολή των πληρωμών για τις ζωοτροφές και πλήρης σιωπή επικρατεί γύρω από το πότε – και αν – θα καταβληθεί η ενίσχυση του προγράμματος «Αμάλθεια».
Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση, αντιμέτωποι με την αδυναμία της κυβέρνησης να σταματήσει την εξάπλωση της ευλογιάς και με το εκρηκτικό κόστος των ζωοτροφών.
Η Νέα Αριστερά προειδοποιεί: με αυτήν την πολιτική εξαπάτησης και εγκατάλειψης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει ταφόπλακα στην κτηνοτροφία και καταδικάζει σε αφανισμό έναν κλάδο που στηρίζει την ελληνική ύπαιθρο και την κοινωνική συνοχή”, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Newsroom Agronewsbomb