Οι άστοχες επιλογές της Κυβέρνησης που τρία χρόνια τώρα δεν καταφέρνει να διαχειριστεί όπως οι ψηφοφόροι της παραγωγοί θα περίμεναν την κατάσταση, έχουν οδηγήσει σε απίστευτες καταστάσεις, οι οποίες όμως δεν είναι πρωτόγνωρες.

Όπως σημειώνουν με νόημα παράγοντες της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας δεν είναι πρωτάκουστο για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ αυτό που συμβαίνει με τις πληρωμές (καλύτερα τις απληρωσιές) των παραγωγών. Λίγα χρόνια πριν πάλι επί Κυβερνήσεως ΝΔ (και ΠΑΣΟΚ) (τυχαίο; δεν νομίζω) είχαν παρατηρηθεί αντίστοιχες καταστάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2014, που ακόμα ψάχνουν χιλιάδες παραγωγοί, αλλά και γενικότερα η εν γένει τότε κατάσταση. Μια κατάσταση που συμμαζεύτηκε κατά κοινή ομολογία το 2015 κι έπειτα, παρότι μάλιστα τότε βγήκαν νέοι τίτλοι με δικαιώματα των παραγωγών. Νέοι τίτλοι αναμένεται να εκδοθούν και τώρα λόγω της νέας ΚΑΠ, αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και χρειάζεται παρέμβαση πρωθυπουργού μήπως και μπει τάξη. Οι ίδιοι παράγοντες σημειώνουν ότι με εξαίρεση την περίοδο που ΥΠΑΑΤ ήταν ο Μάκης Βορίδης, από κει και έπειτα έχει χαθεί η μπάλα.

Featured Image

Και φτάνουμε σήμερα που αντί να ασχολούνται στο ΥΠΑΑΤ με τις επιταγές της νέας ΚΑΠ που αναμένεται να κόψουν κι άλλο τις επιδοτήσεις, μόλις λίγο πριν το Πάσχα δεν έχουν πληρωθεί ούτε οι πρώτες συνδεδεμένες. Πληρωμές υπόλοιπων επιδοτήσεων αναμένονται μέχρι τέλη Ιουνίου. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και εκλογές. Τελικά η μετάβαση στο gov και οι αλλαγές, μόνο σοφή επιλογή δεν αποδεικνύονται…

Newsroom Agronewsbomb