Οι τραγελαφικές καταστάσεις συνεχίζονται, απλά τώρα με τις μεγάλες καταστροφές, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που υποτίθεται πως έχουν στην εποπτεία τους, οργανισμούς, όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ, έχουν και… δικαιολογίες, που πριν δεν είχαν.

Δικαιολογίες, να μην προχωρούν όπως και μόλις πρέπει τα πράγματα. Για παράδειγμα, ενώ, οι μεταβιβάσεις δικαιωμάτων έπρεπε βάσει της εγκυκλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ, να έχουν ανοίξει από τις 10 του μήνα, σήμερα ο μήνας έχει… 12 και η εφαρμογή δεν… δουλεύει ( τι πρωτάκουστο θα λεγε κανείς).

Την ίδια ώρα πληροφορίες του Agronewsbomb αναφέρουν ότι στις περιοχές που δεν έχει δοθεί περαιτέρω παράταση στο ΟΣΔΕ του 2023, οι πύλες δουλεύουν τις αιτήσεις με τη μέθοδο των… πρωτοκόλλων, έχοντας δηλαδή πάρει από τις προηγούμενες ημέρες πρωτόκολλο προγενέστερο, κάτι που γίνεται παραδοσιακά στη χώρα μας.

Στις πληγείσες τώρα περιοχές από τις φωτιές και τις πλημμύρες, η παράταση στις δηλώσεις πάει μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες.

Featured Image

Πάντως μιλώντας με μεγάλη πύλη της Θεσσαλίας, μας είπαν ότι οι δηλώσεις έχουν προχωρήσει στο 80-85%, παρά τις δυσκολίες.

Σε άλλες περιοχές εντούτοις λόγω των προβλημάτων με τα οικολογικά σχήματα αναφέρεται ότι οι εκκρεμότητες με τις δηλώσεις δεν πρόκειται να κλείσουν πριν το τέλος Σεπτεμβρίου. Προς τούτο αναφέρεται πως από την επιστολή της ΠΕΦΑ με τα 70 και σημεία που χρήζουν διορθώσεων, δεν έχουν διορθωθεί παρά μόνο τα μισά περίπου.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image