Σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι της Ζαγοράς λόγω των μεγάλων καταστροφών που έχουν υποστεί από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel.

Κάτοικοι, επιχειρηματίες, αλλά και αγρότες της περιοχής προσπαθούν με κάθε μέσο να σώσουν τις περιουσίες τους, αλλά και τις καλλιέργειές τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς αναφέρει ότι πρόκειται για σοκαριστική εικόνα στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε και στις χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Μεγάλες είναι οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου μετά το πέρας της κακοκαιρίας Daniel. Οι κεντρικοί και οι αγροτικοί δρόμοι είναι διαλυμένοι, επίσης οι καλλιέργειες μήλων, καστάνων και ελιών έχουν υποστεί τεράστια ζημιά.

Η εικόνα που επικρατεί στις καλλιέργειες είναι σοκαριστική, δέντρα έχουν παρασυρθεί, τα μήλα έχουν πέσει εξαιτίας του ανέμου και υπάρχει και φθορά λόγω του χαλαζιού που έπεφτε κατά τόπους. Οι καστανιές έχουν και αυτές μεγάλες ζημιές λόγω των έντονων ανέμων.

Featured Image

Οι δρόμοι είναι κλειστοί για τα χωράφια αλλά και μέσα στο χωριό επικρατεί παρόμοια εικόνα.

Οι αγρότες την ώρα της καταιγίδας με τις τσάπες πάλευαν να ανοίξουν αυλάκια για να σώσουν τα σπίτια τους γιατί δεν υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση και τα νερά τρέχαν ανεξέλεγκτα.

Δήμος, περιφέρεια και κυβερνήσεις έχουν μεγάλη ευθύνη.

Σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα δεν υπήρχε ρεύμα στην Ζαγορά αλλά ούτε και σήμα για το τηλέφωνο.

Το επιτελικό κράτος μας έπνιξε.

Αποκατάσταση ζημιών, έργα και αποζημιώσεις εδώ και τώρα!!!».

Featured Image