Εικόνες που αποδεικνύουν τη δύσκολη δουλειά του πλημμυρισμένου αγρότη, ο οποίος καλείται να καθαρίσει το χωράφι του από φερτά υλικά που δημιούργησαν οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, κοινοποιεί ο καθηγητής Δενδροκομίας και διευθυντής στο Hort Lab Εργαστήριο «Δενδροκηπευτικών και Εδαφικών Πόρων» και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωπονίας-Αγροτεχνολογίας Αλέξανδρος Παπαχατζής.

Στις φωτογραφίες φαίνονται στα χωράφια επιπλέοντα άδεια ξυλοκιβώτια, που πριν την πλημμύρα περιείχαν πολύτιμες ρουκέτες για τα πολεμικά ελικόπτερα, της βυθισμένης πλέον στρατιωτικής βάσης του Στεφανοβικείου. «Το παρακείμενο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής Σωτήριου Λάρισας, ας μας δίνει φώτιση και δύναμη, τόσο σε εμάς όσο και στους δύσμοιρους αγρότες, για τις δύσκολες μέρες που έρχονται» αναφέρει ο κ. Παπαχατζής.

Featured Image

«Και να βάλει το χέρι του μην έχουμε κανένα ατύχημα», προσθέτουμε εμείς. Όσον αφορά τις πλημμυρισμένες φιστικιές και καρυδιές, ο καθηγητής θεωρεί ότι «τα δέντρα, επειδή μείνανε πάνω από 5-6 μήνες κάτω από το νερό, δεν μπορούν να ξαναδώσουν καρπό, οπότε οι αγρότες αναγκαστικά θα τις ξεπατικώσουν, όταν υποχωρήσουν τα νερά, όπως γράφει το τοπικό onlarissa.gr.

Το σίγουρο είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή του Σωτηρίου δεν θα υπάρξουνε σπορές εαρινών καλλιεργειών, καθώς έχει καταστραφεί και το αρδευτικό δίκτυο».

Featured Image