O αγρότης που μετατρέπει τα σχολεία… σε αγροτικούς κήπους

Λένε πως όταν μοιράζεσαι την αγάπη σου για κάτι, αυτή πολλαπλασιάζεται, ανθεί και καταφέρνει να φτάσει πιο μακριά. Ποιος θα περίμενε ότι, από την αγάπη ενός ανθρώπου για τη γη,…

Continue ReadingO αγρότης που μετατρέπει τα σχολεία… σε αγροτικούς κήπους

Ο Έλληνας που έφυγε από τη Λέσβο για να ανοίξει στάνη στις ΗΠΑ

Ελληνική... στάνη στην καρδιά της Αμερικής: Από τη Σκάλα Καλλονής στη Βοστώνη. Ένας ακόμα Έλληνας, έφυγε από τη Λέσβο για να ανοίξει μια στάνη στην Αμερική. Εκεί φτιάχνει Ελληνικό γιαούρτι,…

Continue ReadingΟ Έλληνας που έφυγε από τη Λέσβο για να ανοίξει στάνη στις ΗΠΑ

Λήγει η προθεσμία για το επίδομα τέκνων

Για περίπου 20 μέρες θα παραμείνει κλειστή η πλατφόρμα όπου γίνονται οι αιτήσεις για το επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δικαιούχοι θα πρέπει να…

Continue ReadingΛήγει η προθεσμία για το επίδομα τέκνων

Μια ομάδα γυναικών αναβιώνει την ξεχασμένη καλλιέργεια του ζαχαροκάλαμου

Πετιμέζι όπως παλιά, με ιστορία προσφυγική, και με το μεράκι μίας δραστήριας ομάδας γυναικών από την Ξάνθη, που αποφασίζει να αναβιώσει την παλιά, ξεχασμένη καλλιέργεια του ζαχαροκάλαμου στην περιοχή. Η…

Continue ReadingΜια ομάδα γυναικών αναβιώνει την ξεχασμένη καλλιέργεια του ζαχαροκάλαμου

Ο νεαρός επιστήμονας που κατάφερε να θησαυρίσει μαζεύοντας… χόρτα

Δηλώνει τροφοσυλλέκτης ή, κατά το επιστημονικότερον, εξερευνητής και συλλέκτης αυτοφυούς τροφής. Ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος αναζητά στις Ράχες Μεσσηνίας την εικόνα και τα προϊόντα της ελληνικής φύσης που έχουμε ξεχάσει. Αυτός…

Continue ReadingΟ νεαρός επιστήμονας που κατάφερε να θησαυρίσει μαζεύοντας… χόρτα

Επίσκεψη μελέτης στη Θεσσαλία

Του Δημήτρη Μιχαηλίδη* Πραγματοποιήθηκε στις 22, 23 & 24/4/2024, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Επίσκεψη Μελέτης «Field trip δημοσιογράφων της AG-PRESS/Ευρ. Επιτροπή» με 19 δημοσιογράφους από ΜΜΕ της ΕΕ (4 από ΜΜΕ…

Continue ReadingΕπίσκεψη μελέτης στη Θεσσαλία

Επάγγελμα κτηνοτρόφος: Χωρίς ωράριο και ρεπό

Oι κτηνοτρόφοι, δεν γνωρίζουν την έννοια του «ρεπό», δεν παίρνουν άδειες και στην περίοδο των εορτών δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτούς. Χριστούγεννα, Πάσχα, κατακαλόκαιρο ή καταχείμωνο, βρίσκονται εκεί, 365…

Continue ReadingΕπάγγελμα κτηνοτρόφος: Χωρίς ωράριο και ρεπό

Κατά της κατανάλωσης κρέατος και το Πάσχα η Εριέττα Κούρκουλου

Ένα από τα έθιμα για τις γιορτινές ημέρες του Πάσχα είναι η κατανάλωση κρέατος, αμέσως μετά την Ανάσταση. Η Εριέττα Κούρκουλου δημοσίευσε στο Instagram δύο φωτογραφίας μαζί με δύο ζωάκια,…

Continue ReadingΚατά της κατανάλωσης κρέατος και το Πάσχα η Εριέττα Κούρκουλου

«Ξεκίνησα με 24 μοσχάρια και τώρα έχω φτάσει τα 400»

Τέταρτης γενιάς κτηνοτρόφος και τρίτης γενιάς κρεοπώλης, ο Κώστας Λίτσας, μυεί τους πελάτες του στα μυστικά της ποιοτικής κρεατοφαγίας, στις premium κοπές του μοσχαρίσιου κρέατος ενώ ταυτόχρονα, μοιράζεται μαζί τους…

Continue Reading«Ξεκίνησα με 24 μοσχάρια και τώρα έχω φτάσει τα 400»

Επιθετικό… Τρικαλινό μάρκετινγκ για ξύλα αλά Μαρίνα Σάττι

Αίσθηση έχει προκαλέσει η διαφήμιση εταιρείας καυσόξυλων από την Καρδίτσα για αγορά καυσόξυλων. Λίγες ημέρες πριν τον διαγωνισμό της Eurovision και το «Zari» της Μαρίνας Σάττι ακούγεται παντού και φαίνεται…

Continue ReadingΕπιθετικό… Τρικαλινό μάρκετινγκ για ξύλα αλά Μαρίνα Σάττι