Στασιμότητα επικρατεί στην αγορά των σιτηρών στη Θεσσαλία με αγρότες και συνεταιρισμούς να έχουν αποθηκεύσει και να αναμένουν από τους εμπόρους να κάνουν την κίνησή τους, η οποία προς το παρόν δεν διαφαίνεται.

Οι τελευταίοι έχοντας υποστεί ζημιές από την περσινή χρήση είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, ενώ οι μεμονωμένες πράξεις κινούνται από 26 μέχρι 28 λεπτά το κιλό, με δεδομένο ότι και οι τιμές Φότζια πιέζουν για επίπεδα τιμών κάτω από τα 30 λεπτά.

Η βιομηχανία ζυμαρικών “Μέλισσα” που δίνει τον τόνο με τα συμβόλαιά της εξακολουθεί να τηρεί τα 28 λεπτά για τα καλής ποιότητας σιτηρά και δίνει 27 και 26 λεπτά το κιλό για τα χαμηλότερης ποιότητας.

Όπως όλα δείχνουν το έναυσμα για να ξεκινήσουν μαζικές εμπορικές πράξεις από εμπόρους με συνεταιρισμούς θα το δώσει ο διαγωνισμός της Ορεστιάδας στα μέσα Ιουλίου. Οι αγρότες εξακολουθούν να αναμένουν τιμές από 30 λεπτά και πάνω βασιζόμενοι στην καλή φέτος ποιότητα.

Featured Image

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΘΕΣΤΟ Χρ. Σουλιώτης μιλώντας στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” οι έμποροι φαίνεται να έχουν κάνει εισαγωγές από Τουρκία σε επίπεδα τιμών μάλιστα πάνω από τα 30 λεπτά και έτσι έχουν δημιουργήσει ένα σχετικό απόθεμα προκειμένου να πιέσουν τους αγρότες να πουλήσουν κάτω από 28 λεπτά το κιλό. Οι τελευταίοι αρνούνται πεισματικά να πουλήσουν σε αυτές τις τιμές και κάπως έτσι πιθανό να κυλήσει το καλοκαίρι.

Την ίδια στιγμή χαμηλές είναι οι τιμές και στο κτηνοτροφικό κριθάρι περί τα 17 λεπτά το κιλό, ενώ ανάλογες τιμές αναμένονται και για το καλαμπόκι, παρά το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη και στα δύο αυτά προϊόντα (καλλιεργήθηκαν λιγότερα στρέμματα και οι αποδόσεις δεν ήταν καλές) και το χειμώνα πιθανό να έχουμε έλλειμμα ζωοτροφών.

Πηγή: thessaliatv.gr

Featured Image