Τα χωριά του κάμπου της Αργολίδας βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς οι κλοπές χαλκού και άλλων μεταλλικών αντικειμένων έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Οι αγρότες, που ήδη παλεύουν να επιβιώσουν εν μέσω οικονομικών δυσκολιών, βρίσκονται αντιμέτωποι με τους ανεξέλεγκτους κλέφτες που λυμαίνονται την περιοχή.

Καλώδια, μοτέρ, πομόνες, περιφράξεις—τίποτα δεν μένει ανέπαφο από τις εγκληματικές αυτές ενέργειες. Η αφαίρεση αυτών των υλικών δεν προκαλεί μόνο οικονομική ζημιά στους αγρότες, αλλά και σοβαρά προβλήματα στις καλλιέργειες, θέτοντας σε κίνδυνο την παραγωγή τους.

Η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη, και οι αγρότες της περιοχής εκφράζουν την αγανάκτησή τους, απαιτώντας άμεση και αποφασιστική παρέμβαση από τις αρχές. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», δηλώνουν με θυμό και αγωνία στο Argolida Planet.

«Αντιμετωπίζουμε ήδη τις υψηλές τιμές σε καλλιέργεια, νερό, ρεύμα και φάρμακα, και τώρα καλούμαστε να πληρώνουμε συνεχώς για τις ζημιές που μας προκαλούν οι κλοπές».

Featured Image

Οι αγρότες τονίζουν ότι η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου και απαιτούν να μπει ένα τέλος στην παραβατικότητα που πλήττει την περιοχή τους. Οι συνεχείς ζημιές, οι οποίες απαιτούν συνεχείς επισκευές και αντικαταστάσεις, έχουν φτάσει στο σημείο να επιβαρύνουν περαιτέρω το ήδη βεβαρημένο κόστος παραγωγής.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν δράση και να επιβάλλουν τη νομιμότητα. Η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλο αυτήν την κατάσταση. Οι αγρότες ζητούν ασφάλεια για να συνεχίσουν την εργασία τους χωρίς τον διαρκή φόβο ότι η επόμενη μέρα θα τους βρει με μια ακόμα ζημιά να αντιμετωπίσουν.

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Οι αγρότες της Αργολίδας απαιτούν δικαιοσύνη και προστασία, και δικαίως φωνάζουν: Ως εδώ! Αρκετά!

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image