Τρακτέρ που άφησε στα τρία του παιδιά μετά το θάνατό του ο ηλικιωμένος πατέρας τους, έγινε η αιτία για να ξεσπάσει μια άγρια οικογενειακή διαμάχη η οποία έφτασε να απασχολεί το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και απειλές.

«Με έβριζε και με κυνηγούσε», είπε ο ένας εκ των δύο που υπέβαλε μήνυση σε βάρος του αδελφού του που συνελήφθη.

Το τελευταίο περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψη του ενός αδελφού, γράφει το protothema.gr σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 6ης Ιουλίου όταν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άντρας πήγε έως το χωριό της Θεσσαλονίκης για να πάρει το αγροτικό όχημα από το σπίτι του αδελφού του και, τότε, ξεκίνησε έντονος καβγάς ανάμεσά τους που κορυφώθηκε με ύβρεις και σοβαρές απειλές.

Σύμφωνα με όσα είπε στην κατάθεσή του ο μηνυτής, ήταν 5.30 το πρωί όταν ο αδελφός του εμφανίστηκε στην αυλή της οικίας του και άρχισε να τον βρίζει με χυδαίες εκφράσεις, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα τον απώθησε χτυπώντας τον με το χέρι του στο μπράτσο. «Μετά πήρε ένα φτυάρι με σκοπό να με χτυπήσει και τρέχαμε γύρο γύρο από το αγροτικό όχημα. Εγώ προσπαθούσα να τον κρατάω σε απόσταση και φώναζα», κατέθεσε ο μάρτυρας, τονίζοντας ότι φοβήθηκε για τη σωματική του ακεραιότητα.

Featured Image

Σημείωσε, δε, «με έβριζε και με κυνηγούσε» και «δε φοβήθηκα απλά αλλά μέχρι σήμερα δε μπορώ να ηρεμήσω», προσθέτοντας ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο αδελφός του γίνεται βίαιος.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι η ένταση προκλήθηκε επειδή δεν ήθελε ο αδελφός του να οδηγεί το τρακτέρ το οποίο δεν έχει την απαραίτητα άδεια κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να ανησυχεί μη γίνει κάποιο ατύχημα και έχει ευθύνη και ο ίδιος. Σχετικά με τις καταγγελλόμενες πράξεις, ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε εξύβρισε, απείλησε και χτύπησε τον αδελφό του, ενώ υποστήριξε ότι ποτέ δε θα του έκανε κακό.

Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τις πράξεις της ενδοοικογενειακής απειλής και εξύβρισης ενώ δε το αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό. Οι δικαστές αποφάσισαν να του επιβάλουν ποινή φυλάκισης επτά μηνών, εξαγοράσιμη και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Featured Image