Προχωρά η διαδικασία για μια ακόμα φουρνιά αποζημιώσεων κτηνοτρόφων λόγω ζωονόσων και δη ευλογιάς.
Πριν λίγες ημέρες υπεγράφη η σχετική ΚΥΑ και οι πληροφορίες θέλουν το ΥπΑΑΤ να τρέχει τις διαδικασίες ώστε τα χρήματα να προωθηθούν στις περιφέρειες τις επόμενες ημέρες, ώστε και ανάλογα με τις καταστάσεις και τη ζημιά κάθε παραγωγού, να γίνει μια ακόμα “φουρνιά” πληρωμών.
Υπάρχουν περιοχές, όπως καταγγέλλουν κτηνοτρόφοι, μιλώντας στο Agronewsbomb, που ελάχιστοι κτηνοτρόφοι έχουν πάρει χρήματα για ζώα που θανατώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη. Μετέπειτα όμως υπήρξε μεγάλη έξαρση σε πολλές περιοχές και υπάρχει μεγάλο κομμάτι κτηνοτρόφων, που έμεινε χωρίς χρήματα και χωρίς μέσα παραγωγής, δηλαδή ζωικό κεφάλαιο.
Την ίδια ώρα, με ανυπομονησία αναμένει ο κτηνοτροφικός κόσμος και το άνοιγμα της πλατφόρμας για την αναπλήρωση του ζωικού, το περιβόητο μέτρο 5.2, προκειμένου να αγοράσει νέα ζώα.
Όσον αφορά τέλος την έκτακτη ενίσχυση για ζωοτροφές που έχει αναγγείλει το ΥπΑΑΤ, αν και καταβάλλονται προσπάθειες, φαίνεται πως οι παραγωγοί θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.
Newsroom Agronewsbomb