Μέτρα για τη στήριξη των αμυγδαλοπαραγωγών στους δήμους Τεμπών και Ελασσόνας από τον παγετό της περασμένης άνοιξης, ζητά ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, σε ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.

Στην ερώτηση του, ο πρώην υφυπουργός υπενθυμίζει ότι «στα τέλη Μαρτίου 2019 παρατηρήθηκε έντονη ακαρπία στην καλλιέργεια αμυγδαλιάς σε χωριά των Δήμων Τεμπών και Ελασσόνας. Κατόπιν ενεργειών των παραγωγών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 23 Απριλίου 2019 στο ΥΠΑΑΤ παρουσία του Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ Βασιλείου Κόκκαλη, στελεχών του Υπουργείου, στελεχών του ΕΛΓΑ και εκπροσώπων Παραγωγών της Λάρισας και Μαγνησίας.

Featured Image

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε στο Μακρυχώρι σύσκεψη στις 3 Μαΐου  2019 παρουσία του Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ Βασιλείου Κόκκαλη, και του Προέδρου ΕΛΓΑ όπου κατέθεσαν τεκμηριωμένες εισηγήσεις οι Νάνος Γεώργιος καθηγητής δενδροκομίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Μετεωρολόγος του ΑΤΑ κ. Καρανίκας Θεόδωρος.

Από τις εισηγήσεις προέκυψε ότι κατά τις χρονικές περιόδους 11 έως 13 Μαρτίου και 28 έως 31 Μαρτίου 2019 συνέβη φαινόμενο παγετού από ριπές παγωμένου αέρα (wind chill) σε όλες τις περιοχές του Δήμου Τεμπών και Ελασσόνας».