Την Τρίτη 8/8/2023 βρέθηκε σε κλειστή σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, τον υφυπουργό Σταύρο Κελέτση, τον γενικό γραμματέα Γιώργο Στρατάκο και στενούς τους συνεργάτες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Αγροτικής Συμβουλευτικής εκπροσωπώντας περισσότερα των 150 ΚΥΔ.

Στην σύσκεψη αναφέρθηκαν τα επίκαιρα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων καθώς και ο σχεδιασμός των χρονοδιαγραμμάτων που θα πρέπει να συν αποφασιστούν για την ομαλή εξέλιξη του έργου του ΟΣΔΕ 2023.

Η ΠΕΦΑΣΥ από τη μεριά της περιέγραψε όλα εκείνα τα προβλήματα τα οποία ταλανίζουν την ομαλή ροή του έργου καθώς και τις διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να υποστηρίξει το ΥΠΑΑΤ προς αποκατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα όλων των εκκρεμοτήτων.

Κατατέθηκε κείμενο επιστολή στο οποίο περιγράφονται 60 τεχνικά θέματα αποτρεπτικά για την οριστικοποίηση της δήλωσης καλλιέργειας καθώς και επιστολές αλληλογραφίας μεταξύ του οργανισμού ΟΠΕΚΕΠΕ, της αναδόχου εταιρείας και του συνδέσμου στο οποίο διακρίνεται εμφανώς ότι υπάρχει αδυναμία στην υλοποίηση όλων αυτών των θεμάτων από τους εμπλεκόμενους.

Μεταφέρθηκε η αγωνία όλων μας για το κρίσιμο σημείο το οποίο βρίσκεται το ΟΣΔΕ του 2023 καθώς και η απελπιστική κατάσταση που βιώνουν τα κέντρα υποδοχής δηλώσεων τις τελευταίες μέρες προσπαθώντας όχι απλά να συμβουλέψουν και να υποβοηθήσουν ορθά τον Έλληνα αγρότη, αλλά και να ξεπεράσουν την δύσκολη συγκυρία τεχνικών ελλείψεων και ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων στην οποία βρίσκονται.

Η πολιτική ηγεσία φάνηκε ξεκάθαρα ότι ήταν πολύ καλά ενημερωμένη για όλα καθώς και ότι έχουν προχωρήσει σε διαδικασίες επίλυσης πολλών εξ’ αυτών που πιθανώς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσουν οριστικό αποτέλεσμα στην πολύπαθη φετινή διαδικασία.

Featured Image

Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν τεκμηριωμένες και ειλικρινείς σε ένα πλαίσιο ισχυρής θέλησης και βούλησης για τροποποίηση όλης της διαδικασίας.

Από τη μεριά μας δεσμευόμαστε όπως δεσμευθήκαμε και ένα χρόνο πριν να στηρίξουμε για άλλη μία φορά με όλες μας τις δυνάμεις την πολιτική βούληση και την κυβερνητική απόφαση της μεταφοράς των δηλώσεων καλλιέργεια στο κυβερνητικό νέφος GOV.GR πράγμα που επιθυμεί και το υπουργείο μέχρι το σημείο που να μην θιγούν τα συμφέροντα των εταιρειών μας αλλά κατ’ επέκταση και οι ομαλές και έγκυρες πληρωμές των επιδοτήσεων των Ελλήνων αγροτών.

Παραμένουμε σε εγρήγορση και αναμένουμε τις επόμενες μέρες την επίλυση των προβλημάτων για το καλό όλου του Αγροτικού κόσμου.

Με τιμή,

το Δ.Σ. της ΠΕΦΑΣΥ

Featured Image