Το μέγεθος της Παγκόσμιας Αγοράς Αγροτικού Εξοπλισμού αναμένεται να φτάσει τα 253,28 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2028, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύτηκε από το globenewswire.

Οι αυξανόμενες ευνοϊκές κυβερνητικές πρωτοβουλίες, οι μειωμένοι εισαγωγικοί δασμοί και τα επιτόκια και η ευκολία χρηματοδότησης είναι μερικοί από τους παράγοντες που αναμένεται να ενισχύσουν την ανάπτυξη της αγοράς τα επόμενα χρόνια. Η Fortune Business Insights δημοσίευσε αυτές τις πληροφορίες στην έκθεσή της με τίτλο “Αγορά Αγροτικού Εξοπλισμού, 2021-2028”. Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ανήλθε σε 148,41 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020 και εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 157,89 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021.

Η αυξανόμενη υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών όπως το διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT), η τεχνητή νοημοσύνη (AI), τα ιπτάμενα drones και άλλα είναι πιθανό να συμπληρώσουν την ανάπτυξη της αγοράς τα επόμενα χρόνια.

Η Ασία-Ειρηνικός αναμένεται να επιτύχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς παγκόσμιου γεωργικού εξοπλισμού τα επόμενα χρόνια. Η Ινδία θεωρείται μια τεράστια αγορά για γεωργικούς ελκυστήρες παγκοσμίως. Η αυξανόμενη αποδοχή της γεωργίας και οι υπηρεσίες ενοικίασης αγροτικού εξοπλισμού αναμένεται να προσφέρουν προσοδοφόρα ανάπτυξη για την αγορά.

Η Βόρεια Αμερική προβλέπεται να βιώσει ισχυρή ανάπτυξη λόγω της αυξανόμενης μηχανοποίησης του γεωργικού εξοπλισμού και της αυξανόμενης υιοθέτησης ρομποτικών συστημάτων.

Η Ευρώπη είναι πιθανό να σημειώσει σταθερή ανάπτυξη λόγω της αυξημένης παραγωγής προϊόντων με τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας εφοδιαστικής αλυσίδας. Η αύξηση της χρησιμοποίησης του γεωργικού εξοπλισμού και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού αναμένεται να συμπληρώσουν την ανάπτυξη της αγοράς.

Featured Image

Με βάση τον τύπο εξοπλισμού, η αγορά κατηγοριοποιείται σε εξοπλισμό προετοιμασίας εδάφους και καλλιέργειας, εξοπλισμό ψεκασμού και χειρισμού γεωργίας, εξοπλισμό άρδευσης και επεξεργασίας καλλιεργειών, εξοπλισμό συγκομιδής, γεωργικούς ελκυστήρες και άλλους. Με βάση την εφαρμογή, η αγορά χωρίζεται σε μετά την αγροδιατροφή, την φυτοπροστασία, το αλώνισμα και τη συγκομιδή, την ανάπτυξη γης και άλλα. Γεωγραφικά, η αγορά ταξινομείται στη Βόρεια Αμερική, την Ασία-Ειρηνικό, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ο προηγμένος γεωργικός εξοπλισμός επιτρέπει στους κατασκευαστές να αναπτύσσουν προϊόντα ικανά να ανταποκρίνονται στη ζήτηση των καταναλωτών, βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη της αγοράς. Επιπλέον, η αυξανόμενη υιοθέτηση της ενσωματωμένης στην τεχνητή νοημοσύνη ρομποτικής στον γεωργικό τύπο εξοπλισμού συμπληρώνει την ανάπτυξη της αγοράς.

Οι μειωμένοι εισαγωγικοί δασμοί και επιτόκια, οι ευνοϊκές κυβερνητικές πρωτοβουλίες και η ευκολία χρηματοδότησης είναι μερικοί από τους παράγοντες που αναμένεται να ενισχύσουν την ανάπτυξη της αγοράς τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, η ταχεία αστικοποίηση και η υψηλή μετανάστευση ανθρώπων από αγροτικές σε αστικές περιοχές αναμένεται να περιορίσουν την ανάπτυξη της αγοράς γεωργικού εξοπλισμού.

Οι βασικοί παράγοντες δίνουν έμφαση στις τεχνολογικές εξελίξεις και τα πρότυπα κατασκευής εξοπλισμού για τη βελτίωση των θέσεων της αγοράς παγκοσμίως. Υιοθετούν ευφυείς στρατηγικές ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένων εξαγορών, συγχωνεύσεων, λανσαρίσματα νέων προϊόντων και άλλων για την ενίσχυση των εσόδων και των καταναλωτικών τους βάσεων. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2021, η Deere & Company παρουσίασε τη νέα σειρά προϊόντων Αυτοκινούμενοι Ψεκαστήρες για το 2022. ΧάγκιTM, οι νέοι αυτοκινούμενοι ψεκαστήρες, περιλαμβάνουν τις σειρές προϊόντων STS20, STS16 και STS12. Η νέα έναρξη έχει ως στόχο να βοηθήσει τους αγρότες να διαχειριστούν και να ελέγξουν αναπόφευκτες συνθήκες αγρού σε διάφορα στάδια καλλιέργειας.

Πηγή:globenewswire.com