300 ευρώ κατ’ αποκοπή τιμή ενέργειας και για τους συνταξιούχους αγρότες

Το κατ’ αποκοπήν ποσό των 300 ευρώ καταβλήθηκε στους συνταξιούχους αγρότες τον Δεκέμβριο.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Bundestag αποφάσισε το κατ’ αποκοπήν συντελεστή της ενέργειας για τους δικαιούχους συντάξεων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας με τη σύμφωνη γνώμη των κοινοβουλευτικών ομάδων του συνασπισμού φαναριών, της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU/CSU και της αριστεράς και με αποχή του κοινοβουλευτικού AfD ομάδα. Η βουλευτής του SPD και αγροτικός πολιτικός Isabel Mackensen-Geis χαιρέτισε το γεγονός ότι όσοι είναι ασφαλισμένοι στο SVLFG λαμβάνουν επίσης την ενιαία τιμή της ενέργειας.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Γεωργίας, το κατ’ αποκοπήν ποσό των 300 ευρώ θα καταβληθεί στους 456.000 συνταξιούχους από την κοινωνική ασφάλιση για τη γεωργία, τη δασοκομία και την κηπουρική (SVLFG) έως τις 15 Δεκεμβρίου 2022. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρέχει συνολικά 137 εκατομμύρια ευρώ για αυτό.

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Γεωργίας Cem Özdemir δήλωσε πολύ ικανοποιημένος που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για την απαλλαγή των συνταξιούχων στη γεωργία από τις ίδιες υψηλές τιμές ενέργειας με τους εργαζόμενους.

Featured Image

«Τους αξίζει αυτή η εκτίμηση», είπε ο Özdemir. Ευχαρίστησε τον υπουργό Εργασίας Hubertus Heil (SPD) και τον υπουργό Οικονομικών Christian Lindner (FDP) που υποστήριξαν τα αιτήματά του.

Εφαρμογή του τρίτου πακέτου ανακούφισης
Οι ηγέτες του συνασπισμού συμφώνησαν στο κατ’ αποκοπήν συντελεστή της τιμής της ενέργειας για τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους συντάξεων στο τρίτο πακέτο ανακούφισης στις αρχές Σεπτεμβρίου λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας .

Επιπλέον, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να αυξήσει το ανώτατο όριο για τις λεγόμενες θέσεις εργασίας midi σε μέγιστες αποδοχές 2.000 ευρώ το μήνα. Αυτή τη στιγμή είναι 1.600 ευρώ. Αυτό ήταν επίσης μέρος του τρίτου πακέτου βοήθειας του συνασπισμού φαναριών. Πρέπει να διευκολυνθεί η απασχόληση ακριβώς πάνω από το όριο της μίνι θέσεων εργασίας με χαμηλότερες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης.

Ποιος λαμβάνει την κατ’ αποκοπή τιμή της ενέργειας;
Οποιοσδήποτε δικαιούται σύνταξη γήρατος, μειωμένης κερδοφορίας ή σύνταξη επιζώντος από τη νόμιμη συνταξιοδοτική ασφάλιση ή πληρωμές συντάξεων βάσει του νόμου περί δημοσίων υπαλλήλων ή του νόμου περί συντάξεων στρατιωτών από την 1η Δεκεμβρίου 2022, θα λαμβάνει το κατ’ αποκοπήν συντελεστή τιμής της ενέργειας. Το δικαίωμα υπάρχει μόνο εάν ζείτε στη Γερμανία.

Πώς καταβάλλεται η κατ’ αποκοπή τιμή της ενέργειας;
Η εφάπαξ πληρωμή γίνεται αυτόματα από τα γραφεία πληρωμής συντάξεων. Η κατ’ αποκοπή τιμή της ενέργειας δεν λαμβάνεται υπόψη για κοινωνικές παροχές που σχετίζονται με το εισόδημα και επίσης δεν υπόκειται στην υποχρέωση συνεισφοράς στην κοινωνική ασφάλιση. Ωστόσο, θα πρέπει να φορολογηθεί, όπως ανακοίνωσε περαιτέρω το υπουργείο.