Σε εξέλιξη βρίσκεται το τίναγμα των ελαιοδέντρων που υπάρχουν εντός του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στόχος είναι η παραγωγή λαδιού το οποίο θα διατεθεί στις κοινωνικές δομές του Δήμου.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν τη συγκομιδή των ελιών από τα δέντρα που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Αφού έστρωσαν τα ελαιόπανα, ξεκίνησαν τον τρύγο των ελαιοδέντρων με τα ελαιοραβδιστικά.

Ήδη έχει γίνει η συγκομιδή από τα δέντρα της νέας παραλίας. Θα ακολουθήσουν τα ελαιόδεντρα από την οδό Αγγελάκη αλλά και από τα υπόλοιπα σημεία.

Featured Image

150-200 κιλά λάδι από τα ελαιόδεντρα του Δήμου

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, εκτιμάται ότι οι ελιές που θα μαζευτούν από τα ελαιόδεντρα του Δήμου θα ανέρχονται σε περίπου έναν τόνο και θα δώσουν περίπου 150 με 200 κιλά λαδιού, τα οποία «θα διατεθούν στις κοινωνικές δομές του δήμου αφού πιστοποιηθούν για την ποιότητα και για τη δυνατότητα αυτή».

«Ήταν η ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα το οποίο έχει να κάνει τόσο με το περιβάλλον, με τη μορφολογία, με την ανάγκη να προστατέψουμε κάθε δέντρο, με το να έχουμε δέντρα με καρπούς γιατί η γη μας επιστρέφει στο πολλαπλάσιο αυτό που της δίνουμε, που δεν είναι τίποτε άλλο από μια προστασία, λίγη περιποίηση. Και συγχρόνως, τους καρπούς, αυτό που θα βγει από το λάδι, να το δώσουμε στις κοινωνικές δομές στέλνοντας ένα μήνυμα ότι οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να μη ξεχνιούνται, από όλους μας, πόσο μάλλον από το κράτος, την πολιτεία και τους φορείς», υπογράμμισε επίσης ο κ. Αγγελούδης.

Πηγή: thestival.gr

Featured Image