Featured Image

Η μεγαλύτερη παραγωγός φυσικού αερίου, το Κατάρ μαζί με το Ίδρυμα Gates θα επενδύσουν από κοινού έως και 200 ​​εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια για να βοηθήσουν τους αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή.

Η νέα συνεργασία, που ανακοινώθηκε την Κυριακή σε διάσκεψη στο αραβικό κράτος του Κόλπου, επικεντρώνεται σχετικά με την εισαγωγή μεθόδων και τεχνολογίας καλλιέργειας προσαρμοσμένων στο κλίμα, σε κοινότητες που εξαρτώνται από τη γεωργία τόσο για τρόφιμα όσο και για εισόδημα, κυρίως στην υποσαχρική Αφρική, δήλωσε ο Mark Suzman, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Gates. “Προσπαθούμε να βοηθήσουμε αυτές τις κοινότητες να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής τώρα και, κατά κάποιο τρόπο, να τις βοηθήσουμε να απομονωθούν από τις μελλοντικές ζημιές της κλιματικής αλλαγής», που μπορεί να τις φέρει βαθύτερα στη φτώχεια“, είπε στο Reuters.

Featured Image

“Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει ήδη. Βλέπουμε ήδη συχνότερες ξηρασίες, συχνότερες πλημμύρες, λιγότερο προβλέψιμο καιρό”, είπε ο Σούζμαν. Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates είναι ένας σημαντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αντιμετωπίζει τη φτώχεια και την ανισότητα και θα χρηματοδοτήσει τη συνεργασία σε βάση 50-50 με το κρατικό Ταμείο Ανάπτυξης του Κατάρ, είπε ο Σούζμαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Αgrogata