Περίπου 160 τόνοι ουκρανικών σιτηρών καταστράφηκαν σε πολωνικό σιδηροδρομικό σταθμό σε μια πράξη «ατιμωρησίας και ανευθυνότητας».

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Oleksandr Kubrakov, επισυνάπτοντας φωτογραφίες από σωρούς σιτηρών που ανατράπηκαν από σιδηροδρομικά βαγόνια.

Featured Image

«Αυτές οι εικόνες δείχνουν 160 τόνους κατεστραμμένων ουκρανικών σιτηρών. Το σιτάρι ήταν υπό διαμετακόμιση στο λιμάνι του Γκντανσκ και στη συνέχεια σε άλλες χώρες», εξήγησε ο Κουμπράκοφ, σύμφωνα με τον οποίο πρόκειται για την «τέταρτη περίπτωση βανδαλισμού σε πολωνικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς. Η τέταρτη περίπτωση ατιμωρησίας και ανευθυνότητας».

Πολωνοί αγρότες που μπλοκάρουν τα συνοριακά περάσματα με την Ουκρανία ανάγκασαν τουλάχιστον επτά σιδηροδρομικά βαγόνια φορτωμένα με καλαμπόκι από την Ουκρανία και κατευθύνθηκαν προς τη Δυτική Ευρώπη, και σκόρπισαν τα σιτηρά στο χωράφι δίπλα στο σιδηρόδρομο. Ο υπουργός Υποδομών του Κιέβου, Aleksander Kubrakov, διαμαρτυρήθηκε σθεναρά, ρωτώντας: «Πόσο καιρό η πολωνική κυβέρνηση και η αστυνομία θα επιτρέψουν να συνεχιστούν αυτές οι πράξεις βανδαλισμού; Τηρούμε αυστηρά το νόμο. Και εσύ?”

Featured Image