Μεγάλη ζήτηση ειδικά από νοικοκυραίους κτηνοτρόφους αυτή την περίοδο, για την κάλυψη των αναγκών του επερχόμενου χειμώνα.

Με… τζόγο φέτος μοιάζει η καλλιέργεια, αφού ο καιρός και οι νεροποντές ανακάτεψαν κατά πολύ την τράπουλα και έφεραν αναμπουμπούλα και ελλείψεις στην αγορά. Τις τεράστιες ζημιές, τις οποίες σε μεγάλο ποσοστό δεν πρόκειται να αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ, διαδέχονται τώρα οι ζημιές από τις ακρίδες, που δημιουργούν σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας και της βόρειας Ελλάδας, πρόσθετα ζητήματα.

Με αυτά τα δεδομένα η έλευση καλοκαιρινών θερμοκρασιών ευνοεί τις επόμενες ημέρες τις κοπές κι ενώ οι πράξεις στα πρώτα χέρια με καθαρά τριφύλλια που ήταν ελάχιστα κυμάνθηκαν στα 23 λεπτά για αγορά από την περιοχή των Σερρών και ακόμα πιο υψηλότερα όσο κατεβαίνουμε νοτιότερα.

Featured Image

Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι τιμές φαίνεται να διαμορφώνονται ανάλογα την περιοχή και τις συμφωνίες, ωστόσο η τιμή θεωρείται πλέον βέβαιο πως θα παίξει στα 23-26 λεπτά κι άνω, με την σανοβρώμη στα επίπεδα των 15-17 λεπτών το κιλό και τη ζήτηση μεγάλη από όλες τις περιοχές λόγω και της καλής τιμής στο γάλα. Ως προς τούτο οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τη νέα σεζόν να ξεκινά στο αιγοπρόβειο με καλύτερες προϋποθέσεις ακόμα και από πέρσι και τα 1,80 στο πρόβειο να είναι πλέον πολύ εφικτά…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image