Η ξηρασία στην Ισπανία διαταράσσει την παγκόσμια προσφορά ελαιολάδου, κάνοντας περιζήτητο το Ελληνικό που θα έχει καλή παραγωγή και τη νέα σεζόν.

Μέχρι και 5,70 ευρώ το κιλό προσφέρουν πλέον έμποροι και τυποποιητές για να προμηθευτούν από τους παραγωγούς και τους συνεταιρισμούς τους Ελληνικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Όπως δήλωσαν έμπειροι συνεταιριστές στο Agronewsbomb, οι προσφορές πλέον που γίνονται από το εμπόριο αφορούν τιμές στα 5,70 ευρώ το κιλό, όμως ο κόσμος έχοντας πουλήσει μέρος της σοδειάς, αναμένει ακόμα καλύτερες τιμές αργότερα, δεδομένου ότι η ξηρασία στην Ισπανία, προδιαθέτει για ακόμα χειρότερη και από την εφετινή παραγωγή σε όγκο στην χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Featured Image

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι ίδιοι “έχοντας βγάλει τα έξοδα οι μεγάλοι κυρίως παραγωγοί αναμένουν να πουλήσουν στα 6-7 ευρώ το κιλό την παραγωγή τους, ακόμα και τον Σεπτέμβριο, αφού τίποτα πια δεν τους πιέζει”.

Σημειώνεται ότι στη Λακωνία έχουν γίνει πράξεις μεγάλες μέχρι και στα 5,63 ευρώ το κιλό, αλλά η διαπραγμάτευση έχει ανέβει πια σκαλί.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image