Η Nestlé SA αναπροσαρμόζει τις δραστηριότητές της και την αλυσίδα εφοδιασμού της για να διατηρήσει τα εργοστάσια σε λειτουργία στην Ουκρανία, ενώ εντείνει τις προσπάθειες για τη δημιουργία δωρεών τροφίμων στα πιο σκληρά πληγείσα μέρη της χώρας.

Ένας τεράστιος αριθμός δυτικών επιχειρήσεων έχει σταματήσει να συναλλάσσεται με τη Ρωσία, και οι εξαιρετικά λίγες από αυτές που εξακολουθούν να εμπορεύονται εκεί έχουν αντιμετωπίσει αντιδράσεις από τους υπαλλήλους τους στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις του Ρόιτερς.

Σε αυτές περιλαμβάνονται και ορισμένοι υπάλληλοι της Nestlé στην Ουκρανία, οι οποίοι παραιτήθηκαν λόγω της απόφασης της ελβετικής εταιρείας τροφίμων να συνεχίσει τις εμπορικές συναλλαγές στη Ρωσία, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς στελέχη του Μάρκο Σετεμπρί, επικεφαλής των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων της Nestlé.

Η εταιρία ανέφερε ότι “λυπήθηκε όταν έμαθε ότι οι εργαζόμενοι παραιτούνται” και “ανησυχεί βαθιά όταν ακούει ότι οι εργαζόμενοι εκφοβίζονται και απειλούνται” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για παραμονή στην εταιρεία, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

“Έχουμε επικεντρωθεί στην ασφάλεια και την προστασία των Ουκρανών συναδέλφων μας και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε αυτούς και τις οικογένειές τους”, ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της Nestlé στο δημοσίευμα.

Featured Image

Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Nestlé είχε περίπου 5.800 υπαλλήλους στην Ουκρανία στην αρχή του πολέμου, αλλά πολλοί είχαν φύγει από τη χώρα. Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει δώσει προκαταβολές μισθών στο προσωπικό, χρήματα για τη στήριξη μετεγκαταστάσεων, πακέτα επείγουσας φροντίδας, νομικές και μεταναστευτικές συμβουλές και προσφορές θέσεων εργασίας σε άλλες εταιρείες που διαχειρίζεται η Nestlé. Λέει επίσης ότι έχει μετατρέψει μέρος ενός εργοστασίου στην Πολωνία σε κατάλυμα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που έχουν περάσει τα σύνορα.

Η Nestlé, η οποία κατασκευάζει βασικά προϊόντα όπως δημητριακά Cheerios, παιδικές τροφές Gerber και καφέ Nescafe, έριξε μερικές από τις ρωσικές δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης, των επενδύσεων κεφαλαίου και της ροής “μη απαραίτητων εισαγωγών και εξαγωγών”, αλλά συνέχισε να πωλεί τα προϊόντα της στη Ρωσσία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ξέσπασε κατά κατά της εταιρίας αναφέροντας ότι αυτή χρησιμοποιεί φτηνές στρατηγικές δημοσίων σχέσεων εν μέσω «δίψας για κέρδος».

Πηγή:businessinsider.com

Featured Image