Γεωργαντάς σε αγροτικό συνέδριο στη Λάρισα: Λαμβάνουμε μέτρα για περιορισμό των συνεπειών του πολέμου – Ενισχύουμε καλλιέργειες που διασφαλίζουν επισιτιστική επάρκεια
Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε μέσον να περιορίσει τις συνέπειες από την αύξηση του κόστους παραγωγής που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, μέσω ενίσχυσης των καλλιεργειών που διασφαλίζουν την επισιτιστική επάρκεια της χώρας μας και επαναπροσδιορισμού, όπου χρειάζεται, προώθησης της παραγωγής μας, τόνισε ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με διαδικτυακή παρέμβασή του στο συνέδριο που οργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Λαρισαίων Αγροτών», επισήμανε ότι από τις 24 Φεβρουαρίου και μετά ζούμε σε μια νέα παγκόσμια πραγματικότητα, η οποία δεν αλλάζει τον στόχο της κυβέρνησης. Αντίθετα τον ενισχύει. Και τούτο γιατί επιδίωξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ο πρωτογενής τομέας να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των αγροτών και τη μείωση του κόστους παραγωγής, ύψους 180 εκατ. ευρώ και τόνισε : «Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν πολλές ανάγκες και προβλήματα και σας διαβεβαιώνω πως ό,τι μας επιτρέπει το δημοσιονομικό πλαίσιο θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο χρόνο απαιτηθεί. Όλες οι αποφάσεις μας είχαν και έχουν έναν και μοναδικό στόχο: Τη στήριξη των πραγματικών αγροτών. Εκείνων που καθημερινά δίνουν τη μάχη, σε αντίξοες συνθήκες, για να παράγουν».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς στην επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει τα συνεργατικά σχήματα και τους νέους αγρότες.
«Επιδίωξή μας να καταστήσουμε το αγροτικό επάγγελμα ελκυστικό για όσο περισσότερους, ιδιαίτερα νέους ανθρώπους. Η αγροτική παραγωγή χρειάζεται νέο αίμα και η κυβέρνησή μας με κάθε τρόπο στηρίζει αυτήν την πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε ότι ο ίδιος γνωρίζει καλά τους αγώνες και τις αγωνίες των αγροτών, αλλά και ότι κυβέρνηση γνωρίζει, επίσης, ότι «η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς περιφερειακή ανάπτυξη και επιτυχημένους και ικανοποιημένους αγρότες. Γιατί οι αγρότες αποτελείτε το στήριγμα της ελληνικής υπαίθρου και η ελληνική ύπαιθρος τη ραχοκοκαλιά της Ελλάδας που οραματιζόμαστε και για την οποία – σας διαβεβαιώνω – εργαζόμαστε σκληρά».