Γύρω στα 2 εκατ. αμνοερίφια υπολογίζεται ότι καταλανώνουν οι Έλληνες το Πάσχα. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι το μέσο βάρος ενός αμνοεριφίου είναι 10 κιλά, τότε αυτό σημαίνει πως σε κιλά σφάζονται 20 εκατ. κρεάτος αρνιού και κατσικιού.

Αν υπολογίσουμε ότι αυτά πωλήθηκαν σε μια μέση τιμή 6 ευρώ το κιλό, τότε συμπεραίνουμε πως οι παραγωγοί τζίραραν 120 εκατ. ευρώ περίπου. Από το ποσό αυτό πρέπει να αφαιρεθούν κάποια εκατομμύρια (λιγότερα φέτος από άλλα έτη), που αντιστοιχούν στα εισαγόμενα ζώα.

Featured Image

Στα σημεία πώλησης τώρα δηλαδή σε κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετς και αγορές, τα νούμερα… εκτοξεύονται αρκεί να σκεφτούμε ότι αντί για τα 6 ευρώ του παραγωγού, τα 20 εκατ. κιλά του κρέατος, πρέπει να πολλαπλασιαστούν με τα 10 ευρώ το κιλό που είναι περίπου η μέση τιμή πώλησης στο τσιγκέλι. Άρα ο τζίρος της αγοράς αμνοεριφίων στην αγορά αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ περίπου.