Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το αμέσως επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα πριν από το Πάσχα, έκλεισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός με έμμεσο τρόπο έκλεισε την συζήτηση γύρω από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει μπροστά της πλούσιο νομοθετικό έργο για τις επόμενες εβδομάδες, περίπου 10 νομοσχέδια. Στο ίδιο πλαίσιο, κατά πληροφορίες ο υπουργός Επικρατείας, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης απευθυνόμενους στους υπουργούς, υπερθεμάτισε λέγοντας πως υπάρχει πλούσιο νομοθετικό έργο έως ότου κλείσει η Βουλή για το Πάσχα και ζήτησε από όλους να απευθυνθούν στην Γενική Γραμματεία Νομοθετικού Έργου έτσι ώστε να υπάρξει προτεραιοποίηση των νομοσχεδίων. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων με σεμνό τρόπο. Ζήτησε παράλληλα από όλους να είναι παρόντες στο δημόσιο διάλογο, αλλά με ενσυναίσθηση, χωρίς κανένα συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης της τραγωδίας των Τεμπών.

Παράλληλα οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό τοποθετούνται κατά πληροφορίες μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Κατά πληροφορίες, αυτό θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, ωστόσο η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι το κάνει για να αλλάξει την ατζέντα.

Μητσοτάκης: Συγγνώμη και πάλι, όλοι φταίμε κι εμείς πρώτα ως κυβέρνηση – Θα τα αλλάξουμε όλα

Νωρίτερα, συγγνώμη για άλλη μια φορά προς τους πολίτες για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο σήμερα, Πέμπτη, που ολοκληρώθηκε περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε, δεν θέλουμε, δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μία σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν τον ενδιαφέρει να υπάρξει μια στείρα πολιτική αντιπαράθηση χρησιμοποιώντας τη φράση «όλοι φταίμε και εμείς πρώτα ως κυβέρνηση».

Προανήγγειλε, επίσης, ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για τις αποζημιώσεις και την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών της τραγωδίας στα Τέμπη. Τόνισε, ακόμα, ότι «θα κινήσω γη και ουρανό» για να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης προσθέτοντας ότι «θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού«.

Featured Image

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους υπουργούς της κυβέρνησης να ανατρέψουν το «προβληματικό κράτος» παρά τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν λέγοντας του ότι το «ποτέ ξανά» για την τραγωδία των Τεμπών θα πρέπει να μετατραπεί σε «τώρα ή ποτέ» και δίνοντας το σύνθημα ότι οι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν «τώρα».

«Η σημερινή μας συνεδρίαση διεξάγεται στη σκιά της τραγωδίας των Τεμπών και της εθνικής οδύνης που διαρκεί. Θα επαναλάβω τη δημόσια συγνώμη στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν αλλά και προσωπικά. Αναλαμβάνω την προσωπική ευθύνη δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από μια σειρά ανθρωπίνων σφαλμάτων» είπε ξεκινώντας την εισήγησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Οι εξελίξεις στα Τέμπη, οι παραλείψεις που αναδεικνύονται φαίνεται πως κάνουν την Κυβέρνηση να χάσει το… τρένο της αυτοδυναμίας ενώ εξελίξεις σοβαρές αναμένονται και στο θέμα της υποψηφιότητας Καραμανλή, για την οποία μεγαλώνουν οι πιέσεις που υποστηρίζουν την απόσυρση.

Όλα αυτά ξαναβάζουν στο κάδρο και το αγροτικό ζήτημα που αποτελεί Αχίλλειο πτέρνα της Κυβέρνησης εδώ και μια τετραετία περίπου, ειδικά σε θέματα πληρωμών, επιδοτήσεων κ.λπ.

Βαρύ το κλίμα εκτός από τον Κ. Καραμανλή παραμένει στο Μαξίμου, κατά πληροφορίες μας και για την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ που για πρώτη φορά κοντεύει να στρέψει τους αγρότες στα μπλόκα λίγο πριν στηθεί η κάλπη των εκλογών.

Newsroom Agronewsbomb