Σε τιμές από 7 μέχρι 7,5 ευρώ το κιλό σφάζουν οι κτηνοτρόφοι τα αρνιά και τα κατσικάκια τους στη Θεσσαλία, ωστόσο μια τιμή που θα κάλυπτε το κόστος θα έπρεπε να είναι στα 8 με 9 ευρώ το κιλό, ανέφερε στην εκπομπή “Θεσσαλών Γη”ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Κώστας Τόπας.

 Ο Αλμυριώτης κτηνοτρόφος χαρακτήρισε απαράδεκτη την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να βάλει πλαφόν στην τιμή στα 5,5 ευρώ το κιλό, ενώ σημείωσε ότι η όλη αυτή παρέμβαση πλήττει και τα συνοικιακά κρεοπωλεία και σπρώχνει τους καταναλωτές προς τις αλυσίδες των σούπερ- μάρκετ, όπου τα σφάγια στην πλειοψηφία τους θα είναι εισαγόμενα.

Ο κ. Τόπας αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Διεπαγγελματικής Φέτας που έγινε στα Τρίκαλα παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργου Γεωργαντά.

Featured Image

Ο κ. Τόπας αναφέρθηκε και στη θέμα της εταιρείας που έκανε εξαγωγές φέτας με αγελαδινό γάλα σημειώνοντας ότι ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση για την επιβολή κυρώσεων

 Εντωμεταξύ ρεκόρ σημείωσαν οι εξαγωγές φέτας το 2022, όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος παραβρέθηκε και απάντησε σε ερωτήσεις στην Γενική Συνέλευση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΕΔΟΦ), που έγινε, την Μεγάλη Δευτέρα (10/4/2023), στα Τρίκαλα.

Featured Image