Απελπιστική είναι η κατάσταση και με την καλλιέργεια της ελιάς Καλαμών, καθώς όπως μαθαίνουμε οι βροχοπτώσεις τύπου… μουσώνα συνεχίζονται ανελλιπώς σε όλες τις παραγωγικές ζώνες, έχοντας τινάξει το μεγαλύτερο μέρος των ανθέων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αιτωλοακαρνανίας, όπου όπως μας λένε οι αγρότες, εδώ και ένα μήνα “βρέχει κάθε απόγευμα” και τις τελευταίες ημέρες και καταρρακτωδώς.

Ο γεωπόνος, κ. Ηλίας Μαυράκης

“Η χρονιά εξελίσσεται με τις χειρότερες καιρικές συνθήκες για τις Καλαμών… Πάμε για αρνητικό ιστορικό ρεκόρ παραγωγικά… Όσοι έχουν αποθηκευμένες ελιές θα δικαιωθούν έστω και καθυστερημένα… Η καρπόδεση λόγω καιρού είναι προβληματική και αρχίζει να φαίνεται η απόρριψη…”, σημείωσε μιλώντας στο Agronewsbomb ο γεωπόνος από το Νεοχώρι, κ. Ηλίας Μαυράκης.

Featured Image

“Στη Φθιώτιδα ο καιρός μοιάζει τροπικός, έριξε κάποιες βροχές, αλλά όχι πολλές. Τώρα είμαστε στο πλήρες στο άνοιγμα, τελειώνει η ανθοφορία, οπότε θα δούμε τι θα γίνει με την καρπόδεση, γιατί είμαστε και από χρονιά υπερπαραγωγής”, λέει από την πλευρά του ο Γιώργος Μπουραμάς.

Ο κ. Γιώργος Μπουράμας

Αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές, όπως μαθαίνουμε, όπως η Λακωνία, ελπίδες για μια… κάποια παραγωγή έχουν μόνο τα… ταϊσμένα κτήματα, που δεν είναι και πάρα πολλά, με αυτά τα κόστη και τις τρέχουσες τιμές παραγωγού…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image