Η Πέμπτη 24 Οκτωβρίου φαντάζει ως η επικρατέστερη ημερομηνία για την πληρωμή της προκαταβολής του 70% της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019 στους δικαιούχους παραγωγούς. Η ημερομηνία αυτή προκύπτει από τον προγραμματισμό του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟΠΕΚΕΠΕ προσδοκά ότι στις 23 Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρώσει το έργο του και την επόμενη ημέρα (24 Οκτωβρίου) θα δοθεί η εντολή προς την τράπεζα για την πληρωμή των δικαιούχων.

Featured Image

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες ενημέρωσης του συστήματος με τις πληροφορίες που απαιτούνται για την πραγματοποίηση της πληρωμής. Υπολογίζεται ότι μετά τις 16 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η αποστολή των πρώτων αρχείων πληρωμών, για να πραγματοποιηθούν οι αρχικοί έλεγχοι.

Η διαδικασία αυτή διαρκεί ορισμένες ημέρες, προκειμένου μέσα από διασταυρώσεις και επαληθεύσεις, να εντοπισθούν τυχόν λάθη και αστοχίες. Εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά  η προκαταβολή του τσεκ των αγροτών είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου.