Ζημιές σε περισσότερα από 15.000 στρέμματα προκάλεσε η χαλαζόπτωση του περασμένου Σαββάτου σε καλλιέργειες στον δήμο Φαρσάλων. Το χαλάζι που έπεσε έφτανε σχεδόν σε μέγεθος καρυδιού, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο εκπρόσωπος τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας κ. Σ. Αλειφτήρας.

Ο κ. Αλειφτήρας, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ που θα βοηθήσουν τους πληγέντες αγρότες να καλύψουν μέρος από τα καλλιεργητικά έξοδα που πραγματοποίησαν.

Η χαλαζόπτωση εντοπίστηκε σε περιοχές του πρώην δήμου Πολυδάμαντα και είναι το τρίτο συνεχόμενο πλήγμα που δέχεται η επαρχία Φαρσάλων από θεομηνία από τα τέλη Μαϊου μέχρι και προχθές. Αφορά εκτάσεις με βαμβάκι, βιομηχανική ντομάτα αλλά και σιτηρά που βρίσκονται στο στάδιο του θερισμού.

Featured Image

Ο κ. Αλειφτήρας υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να ληφθεί άμεσα μέριμνα από τα συναρμόδια υπουργεία για την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών με βάση τις πραγματικές τιμές που πωλούνται τα αγροτικά προϊόντα και όχι με βάση τον μέσο όρο της περασμένης πενταετίας, που αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ. Οι τιμές αυτές όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά δεν καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής και τα καλλιεργητικά έξοδα που έχουν πραγματοποιήσει οι αγρότες», υπενθυμίζοντας ότι μεθαύριο Τετάρτη για το συγκεκριμένο θέμα οι αγρότες της Ελασσόνας, διοργανώνουν συλλαλητήριο, ζητώντας δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες.

ΠΗΓΗ….kathimerini.gr

Featured Image