Featured Image

Σύμφωνα με αναφορές της Λέσχης Προστατευόμενων Φυτικών Ποικιλιών (CVVP), το Συμβούλιο Προσφυγών του Κοινοτικού Γραφείου Φυτικών Ποικιλιών επιβεβαίωσε την περασμένη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου την απόφαση του προαναφερθέντος Γραφείου με την οποία κηρύσσεται η ισχύς του Κοινοτικού Τίτλου Αναπαραγωγής Φυτών με αρ. 14.111». Νάντορκοτ».

Αυτή είναι, σύμφωνα με την CVVP, η τρίτη φορά που το Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών (OCVV) επιβεβαιώνει την εγκυρότητα του τίτλου φυτικής ποικιλίας για την ποικιλία Nadorcott.

Στην τελευταία περίπτωση, η Eurosemillas SA ήταν αυτή που ζήτησε ενώπιον του ΚΓΦΠ την ακυρότητα της προαναφερθείσας ποικιλίας, μία ημέρα αφότου το ίδιο τμήμα προσφυγών, το οποίο έχει πλέον επιβεβαιώσει την εγκυρότητα του τίτλου της ποικιλίας Nadorcott, αποφάσισε ότι «το Οι μόνες δύο διαφορές μεταξύ της ποικιλίας Tang Gold και Nadorcott είναι: η βιώσιμη γύρη και ο αριθμός των σπόρων σε συνθήκες διασταυρούμενης επικονίασης», σύμφωνα με το CVVP.

Η Eurosemillas SA, σε υπόμνημα που κατατέθηκε στις 31 Μαΐου 2016 ενώπιον του OCVV, ισχυρίστηκε έως και εννέα λόγους ακυρότητας, «όλοι τους απορρίφθηκαν με την απόφαση αριθ. Απόφαση που πλέον το Συμβούλιο Εφετών επιβεβαίωσε στο σύνολό της», επισημαίνουν από το CVVP.

Featured Image

Μετά την ολική απόρριψη των αξιώσεων της Eurosemillas SA, το ΚΓΦΠ διέταξε την οντότητα αυτή να πληρώσει όλα τα έξοδα της διαδικασίας ακύρωσης. ποινή που έχει επίσης επικυρωθεί από το συμβούλιο προσφυγών του ΚΓΦΠ.

Ως εκ τούτου, το Συμβούλιο Προσφυγών “έρχεται να επιβεβαιώσει τη συνολική εγκυρότητα του τίτλου της φυτικής ποικιλίας της ποικιλίας Nadorcott, η οποία επιτρέπει στο Club of Protected Plant Varieties να συνεχίσει να αγωνίζεται, μαζί με την Nador Cott Protection, για να δηλώσει ότι η ποικιλία Tang Gold είναι ποικιλία που προέρχεται ουσιαστικά από το Nadorcott, ένα θέμα που εκκρεμεί επίλυση ενώπιον των δικαστηρίων», λένε οι υπεύθυνοι για το CVVP.

valenciafruits