Όλες οι αποφάσεις μας είχαν και έχουν έναν και μοναδικό στόχο: τη στήριξη των πραγματικών αγροτών” τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, σε διαδικτυακή παρέμβασή του σε συνέδριο που οργάνωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός “Λαρισαίων Αγροτών”.

Σημείωσε ότι από την κυβέρνηση γίνεται προσπάθεια περιορισμού των συνεπειών από την αύξηση του κόστους παραγωγής που έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία, μέσω ενίσχυσης των καλλιεργειών που διασφαλίζουν την επισιτιστική επάρκεια της χώρας.

Αναφέρθηκε στα μέτρα, ύψους 180 εκατ. ευρώ, που έχουν ληφθεί για την στήριξη των αγροτών, τονίζοντας: “Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν πολλές ανάγκες και προβλήματα και σας διαβεβαιώνω πως ό,τι μας επιτρέπει το δημοσιονομικό πλαίσιο θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο χρόνο απαιτηθεί”.

Featured Image

Ο κ. Γεωργαντάς μίλησε επίσης και για τη στήριξη των συνεργατικών σχημάτων και των νέων αγροτών, τονίζοντας: “Επιδίωξή μας να καταστήσουμε το αγροτικό επάγγελμα ελκυστικό για όσο περισσότερους, ιδιαίτερα νέους ανθρώπους. Η αγροτική παραγωγή χρειάζεται νέο αίμα και η κυβέρνησή μας με κάθε τρόπο στηρίζει αυτήν την πολιτική”.

Πηγή: ΑΜΠΕ