Συνθήκες αφανισμού επικρατούν στην ελληνική κτηνοτροφία καθώς «μόνο στον νομό Λάρισας τους τελευταίους τρεις μήνες εσφάγησαν 6.000 αιγοπρόβατα που βρίσκονταν στην παραγωγική φάση τους, ήταν δηλαδή άνω του ενός έτους» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, Αργύρης Μπαϊραχτάρης, ο οποίος εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα ζώα δεν προορίζονταν για παραγωγή κρέατος αλλά για γαλακτοπαραγωγή και η σφαγή τους έγινε λόγω της αδυναμίας των κτηνοτρόφων να ανταπεξέλθουν στο κόστος εκτροφής.

Οι δύσκολες συνθήκες που επικρατούν  στην ελληνική κτηνοτροφία έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση της παραγωγής και μεταξύ 2017 και 2022 ο πληθυσμός των αιγοπροβάτων στην Ελλάδα μειώθηκε από τα 13,5 εκατομμύρια ζώα στα 9,5 εκατομμύρια υπογράμμισε ο κ. Μπαϊραχτάρης. 

Featured Image

Αναφέρθηκε επίσης στην τεράστια αύξηση του κόστους των ζωοτροφών και του ρεύματος αλλά και του πετρελαίου και μίλησε και για τον υπαρκτό κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης αν συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Διευκρίνισε πάντως ότι εν όψει Πάσχα η τροφοδοσία της αγοράς θα είναι ομαλή.