Δύο σεισμοί μεγέθους 7,7 και 7,6 βαθμών στο Καχραμανμαράς προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε 10 επαρχίες. Η αύξηση των τιμών των σφαγίων σε μια περίοδο καταστροφής από σεισμό τράβηξε την προσοχή.

Το Εθνικό Συμβούλιο Κόκκινου Κρέατος δημοσίευσε τις εβδομαδιαίες τιμές του άπαχου βοείου κρέατος και του άπαχου αρνιού από κομπίνες και σφαγεία από τις 9 Φεβρουαρίου 2023.

Τον Ιανουάριο, η τιμή του άχυρου αυξήθηκε κατά 30 τοις εκατό και η τιμή του ενσίρου καλαμποκιού και της μηδικής αυξήθηκε κατά 20 τοις εκατό! Εδώ είναι οι μέσες τιμές των ζωοτροφών!
Τον Ιανουάριο, η τιμή του άχυρου αυξήθηκε κατά 30 τοις εκατό και η τιμή του ενσίρου καλαμποκιού και της μηδικής αυξήθηκε κατά 20 τοις εκατό! Εδώ είναι οι μέσες τιμές των ζωοτροφών!

Την προηγούμενη εβδομάδα, η μείωση της τιμής του σφάγιου βοείου κρέατος

αυξήθηκε κατά 5 λίρες κατά μέσο όρο στις 139,46 λίρες. Οι τιμές κοπής σφαγίων αυξήθηκαν κατά 16 TL την τελευταία εβδομάδα και έφτασαν κατά μέσο όρο τα 155,24 TL. Οι τιμές σφαγής σφαγίων αρνιού, από την άλλη, αυξήθηκαν κατά 7 λίρες από 134,33 λίρες σε 141,26 λίρες.

Featured Image

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΥΝΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΕΞΕΙ ΣΤΙΣ 164 ΛΙΡΕΣ!

Ενώ οι τιμές σφαγής σφαγίων μεταξύ περιοχών αυξήθηκαν περισσότερο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η τιμή σφαγής, που ήταν 142 λίρες κατά μέσο όρο, αυξήθηκε στις 164 λίρες την τελευταία εβδομάδα.

ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ 5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ 15 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Για να αποτρέψει την αύξηση των τιμών του κρέατος, η Αρχή Κρέατος και Γαλακτοκομικών εισήγαγε 5 χιλιάδες κρεοπωλεία από την Ουγγαρία και 15 χιλιάδες από τη Νότια Αμερική. Τα εισαγόμενα κρεοπωλεία σφαγιάστηκαν στην Τουρκία και προσφέρθηκαν προς πώληση σε καταστήματα πωλήσεων του ιδρύματος κρεάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων και στις Αγορές Αγροτικής Πίστωσης. Παρά τις εισαγωγές, η αύξηση των τιμών των σφαγίων μειώνοντας τις τιμές κατά 16 TL μέσα σε μια εβδομάδα αποκάλυψε για άλλη μια φορά ότι οι εισαγωγές δεν είναι η λύση.