Μετά την συνεργασία με το Συνεταιρισμό Αγίας Παρασκευής Λέσβου η επιχείρηση Βοσκοπούλα του Δημητρίου Μπαταγιάννη έκλεισε συμφωνίες για την αγορά του γάλακτος δύο ακόμη συνεταιρισμών του νησιού, πρόκειται για το Συνεταιρισμό Κλείους και το Συνεταιρισμό Παρακοίλων. Η τιμές που συμφωνήθηκαν είναι 1,60 ευρώ το πρόβειο γάλα, 0,96 ευρώ το κατσικίσιο γάλα και 1,70 ευρώ το βιολογικό πρόβειο γάλα.

Κι οι τρεις προαναφερόμενοι συνεταιρισμοί είχαν συνεργαστεί και την προηγούμενη χρονιά με την επιχείρηση του κ.Μπαταγιάννη που διατηρεί δικό της τυροκομείο στον Μανταμάδο. Η ανανέωση των συνεργασιών δείχνει πως οι προαναφερόμενοι συνεταιρισμοί είναι ικανοποιημένη από την συνεργασία με την επιχείρηση Βοσκοπούλα.

Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μπαταγιάννης συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού Στύψης και συζήτησαν την μεταξύ τους συνεργασία. Ο επιχειρηματίας πρότεινε στο Συνεταιρισμό να αγοράσει το γάλα των μελών του στις ίδιες τιμές που έχει δώσει στους άλλους τρεις συνεταιρισμούς της Λέσβου. Ο Συνεταιρισμός Στύψης συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες γάλακτος, την προηγούμενη γαλακτοπαραγωγική περίοδο, είχε δώσει το συμβατικό πρόβειο γάλα των μελών του στο τυροκομείο Θυμέλη και το βιολογικό πρόβειο γάλα στην τυροκομική επιχείρηση Αιολικός, αμφότερα είναι τοπικά τυροκομεία του νησιού. Πριν ο Συνεταιρισμός αποφασίσει με ποια ή με ποιες τυροκομικές επιχειρήσεις θα συνεργαστεί αναμένεται να έρθει σε διαπραγμάτευση με τις δύο προαναφερόμενες τυροκομικές επιχειρήσεις.

Featured Image

Σε κάθε περίπτωση οι τρεις συμφωνίες των Συνεταιρισμών Αγίας Παρασκευής, Κλειούς και Παρακοίλων καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση να πουληθεί πρόβειο γάλα στην Λέσβο κάτω από τα 1,60 ευρώ ανά κιλό. Κι αυτό παρότι οι τοπικές τυροκομικές επιχειρήσεις του νησιού καθ’ όλη την διάρκεια του Οκτωβρίου απέφευγαν να δώσουν δεσμευτικές προσφορές.

stonisi.gr