Γίνονται προσπάθειες να καταβληθεί η πρώτη δόση ενιαίας ύψους 700-800 εκατ. ευρώ πριν από τις 20 Οκτωβρίου.

Ενώ μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου αναμένεται να περαιωθούν οι σχετικές διαδικασίες, σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων εντός του ΥπΑΑΤ, που είναι πολύ κοντά στα πράγματα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν της Παναγίας είχε πληρωθεί η πρώτη δόση (70% της ενίσχυσης) για όσους νέους εντάχθηκαν στο πρόγραμμα. Συνολικά, πληρωμή πραγματοποιήθηκε σε 8 από τις 13 περιφέρειες της χώρας μας, με το συνολικό μπάτζετ να αγγίζει τα 223 εκατ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, πληρωμές πρώτης δόσης έγιναν σε Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Featured Image

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, πιο κοντά σε πληρωμή τώρα είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, για να ακολουθήσουν οι επίσης σε εκκρεμότητα Αττική, Ιόνια Νησιά, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, έως τις αρχές με 10 Οκτωβρίου περίπου.

Περιπτώσεις παραγωγών που αντιμετώπισαν πρόβλημα με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αναμένεται να αντιμετωπιστούν κατά τα φαινόμενα έως το τέλος του μήνα, ενώ περιπτώσεις εν δυνάμει δικαιούχων που είχαν εκκρεμότητες με τα χαρτιά τους, λένε οι πληροφορίες, αντιμετωπίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες πακέτο με τις ενστάσεις. Ερωτηματικό παραμένει ακόμα, τί θα γίνει με τα προβλήματα παραγωγών με τα χαμηλής κάλυψης θερμοκήπια. Εδώ, λένε οι πληροφορίες, εφόσον κάποιοι δικαιωθούν, θα πληρωθούν το αργότερο ως τις 15 με 20 Οκτωβρίου, εκτός απροόπτου.