Έρχεται ένα νέο ευρωπαϊκό μέτρο που αφορά μέχρι το 5% του ταμείου αγροτικής ανάπτυξης για απευθείας ενίσχυση σε αγρότες μέχρι 15.000 ευρώ κατά άτομο, αποκάλυψε ο Πολιτικός Σύμβουλος στην ΚΟ των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ιωάννης Λατούδης, μιλώντας στο Regional Growth Conference που διεξήχθη στην Πάτρα.

Αυτό θα είναι διαθέσιμο από 1η Ιουλίου για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της σημερινής κατάστασης.

Γεωργαντάς: Δεν θα υπάρξει επισιτιστική κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη

Την πεποίθηση του πως δεν υπάρχει ούτε τώρα, ούτε θα υπάρξει στο μέλλον θέμα επισιτιστικής επάρκειας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, εξέφρασε από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς.

Featured Image

Ο υπουργός απατώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως είναι θέμα του υπ. Οικονομικών η απόφαση για μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης (όπως π.χ. το ψωμί), αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του πως με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τη μείωση των τιμών της ενέργειας, θα πέσουν και οι τιμές στα αγαθά.

Επίσης, στάθηκε στους εθνικούς πόρους που δίνονται στον πρωτογενή τομέα, όπως το πρόγραμμα για τους νέους αγρότες και τα χρήματα που δίνονται για τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.

Τέλος, η Λουντοβίκα Πρινσιπάτο, ερευνήτρια του ιδρύματος Μπαρίλα, δήλωσε πως για να αποφύγουμε τα μελλοντικά σοκ της επισιτιστικής κρίσης πρέπει να σταματήσουμε τις μονοκαλλιέργειες, να τρώμε λιγότερο στις δυτικές χώρες και να διαφοροποιηθεί η ενέργεια της Γεωργίας.

Featured Image