Την αγανάκτηση και την απόγνωση αγροτών και πιστοποιημένων Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων Ο.Σ.Δ.Ε, μεταφέρει στην κυβέρνηση ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αφορμή την αδυναμία υποβολής αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε αναφορά προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, στην οποία επισυνάπτει επιστολή των πιστοποιημένων Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων ΟΣΔΕ (ΚΥΔ) σύμφωνα με την οποία επισημαίνουν τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα ΚΥΔ καθώς και την αγανάκτηση αλλά και απόγνωση του παραγωγικού δυναμικού του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας,  λόγω αδυναμίας υποβολής των αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2022 στην πλατφόρμα eae.opekepe.gov.gr.

Featured Image

Οι σοβαρές ελλείψεις καθώς και η μη ανταπόκριση της εφαρμογής ακόμη και στις στοιχειώδεις απαιτήσεις συλλογής και επεξεργασίας των δηλώσεων των παραγωγών σε συνδυασμό με την  ταυτόχρονη ανυπαρξία του ΟΠΕΚΕΠΕ,απειλούν πλέον σοβαρά την διαδικασία  καταβολής της πλέον σημαντικής πληρωμής του αγροτικού κόσμου ύψους 2,5 δις ευρώ.

Επιπλέον με τον χρόνο να έχει παρέλθει και τον εμπαιγμό από την πλευρά της Κυβέρνησης να συνεχίζεται για το σύνολο  τόσο των παραγωγών όσο και των εργαζομένων των πιστοποιημένων ΚΥΔ ,η απειλή για την ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή τους βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ» σημειώνεται στην αναφορά.

Featured Image